Kārtējais skandāls ar airBaltic: lidsabiedrība pārdod biļetes uz neeksistējošiem reisiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЗал ожидания аэропорта Рига
Зал ожидания аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāja pasūdzējās par to, ka nacionālā lidsabiedrība airBaltic reģistrē pasažierus reisos, kuri neeksistē.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. Portālā sudzibas.lv viena no nacionālās lidsabiedrības airBaltic klientēm, kura stādījās priekšā kā Ieva, pasūdzējās par to, ka kompānija pārdot biļetes uz atceltiem reisiem, savukārt klientu centrs strādā slikti.

"Brīnišķīgs" serviss

"AirBaltic šobrīd pārdod neeksistējošus lidojumus, kad iegādājies biļeti, dažas dienas vēlāk atnāks e-pasts, ka lidojums ir atcelts, protams, tu vari rezervēt citu lidojumu, ja nu brīnuma kārtā izdosies sazvanīt aviokompāniju uz norādīto maksas tālruni. Jo uz rakstiskiem jautājumiem viņi vienkārši neatbild. Kad tomēr izdosies sazvanīt, izrādīsies visi lidojumi pēkšņi ir atcelti līdz 1.10.20 un varbūt vēl ilgāk!" uzrakstīja sieviete.

Министр сообщения Талис Линкайтс - Sputnik Latvija
Ieguldījām visu, ko varējām: ministrs cer iztikt bez jaunām dotācijām aviācijai

Tāpat Ieva atzīmēja, ka biļešu iegādes laikā netiek sniegta informācija, ka lidojumi ir atcelti kopš marta vidus. Viņa reģistrēja biļetes reisam Maskava – Rīga, taču par to, ka tie netiek izpildīti, sieviete uzzināja vien pēc tam, kad sazinājās ar Latvijas vēstniecību. Savukārt lidsabiedrība atbildēja, ka naudu atgriezīs 3-4 mēnešu laikā, kas arī izraisīja pasažierei sašutumu.

"Vēl "brīnišķīga" servisa piemērs un tīrākā krāpšana caur telefonisku sarunu, kur darbiniece bez jebkādām problēmām piereģistrēja arī manu mājdzīvnieku šim pašam lidojumam, jā, laipni apstiprināja sēdvietu, noteikumus, atsūtīja rēķinu - un tas viss uz neeksistējošu lidojumu! Kā tas vispār ir legāli? Iekasēt naudu un nepiegādāt pakalpojumu. Piedāvāt naudas vietā dāvanu karti, kad lidojumi vienkārši nenotiek," sūdzas Latvijas iedzīvotāja.

Lidsabiedrībā sniedza komentāru par šo gadījumu. Kompānijas airBaltic pārstāve Alise Briede paziņoja, ka kompānija atceļ ieplānotos reisus tikai tādā gadījumā, ja kļūst skaidrs, ka tos nevar izpildīt, raksta jauns.lv.

Pasažieriem pašiem viss ir jāzina

Pēc viņas sacītā, airBaltic katru nedēļu pārskata lidojumu sarakstu atkarībā no aktuālākās informācijas no Slimību profilakses un kontroles centra par koronavīrusa izplatību valstīs. Briede uzsvēra, ka kompānija ir gatava atjaunot tiešos reisus uz Krieviju, Spāniju un citām valstīm, kolīdz šādi lidojumi tiks atļauti.

Tāpat kompānijas pārstāve atgādināja, ka pasažieriem pirms ceļojuma pašiem jāiepazīstas ar lidojumu nosacījumiem un ierobežojumiem, kas ir ieviesti valstī, uz kuru viņi dodas. Šo informāciju iespējams atrast galamērķa lidostu oficiālajās mājaslapās vai vietējās vēstniecībās.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka kompānija airBaltic augusta beigās atcēla reisu Tallina – Rīga – Nica, taču pasažieri par to uzzināja tikai pēc ierašanās lidostā agrā rīta stundā. Daudziem pasažieriem bija automobiļu un apartamentu rezervācijas galamērķa valstī, nesavlaicīgā aviokompānijas paziņojuma dēļ par to visu samaksātā nauda bija pazaudēta.

Ziņu lente
0