Nosaukti septiņi veselīgi un lēti produkti

© Sputnik / Sergey MelkonovПоле с овсом
Поле с овсом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedru dietoloģe Kristīne Andersona pastāstīja par septiņiem veselīgiem produktiem, kuri ir nopērkami par salīdzinoši zemām cenām.

RĪGA, 20. septembris – Sputnik. Dietoloģe Kristīne Andersona nosauca septiņus nedārgus un veselīgus produktus vēsta RIA Novosti ar atsauci uz rakstu zviedru izdevumā Svenska Dagbladet.

Еда на тарелке - Sputnik Latvija
Nosaukts vienkāršs un ātrs notievēšanas veids bez diētām

Ārste iesaka iekļaut uzturā sīpolus. Tie satur vitamīnus un vērtīgas uzturvielas, kā arī tiem piemīt baktericīda efekts. Sarkanie sīpoli ir sevišķi bagāti ar antioksidantiem.

Kāpostos, pēc mediķa sacītā, ir sēru saturošas vielas, kas pasargā organismu no vēža. Cilvēkiem, kur sirgst ar kuņģa problēmām, jālieto šis produkts pagatavotā veidā.

Kartupeļi ir piemēroti diētiskajam uzturam, atzīmē Andersona. To izskaidro tas, ka šis dārzenis vislabāk piesātina organismu pārrēķinā uz vienu kaloriju.

Tāpat mediķe atzīmēja arī labumu no sakņaugiem. Burkāni, pastinaki un dažādi biešu veidi satur daudz minerālu, ir labi ogļhidrātu un augu šķiedru.

Auzās ir īpaši vērtīgas pārtikas šķiedrvielas ar nosaukumu beta glikāni, kuri pozitīvi ietekmē cukura un holesterīna līmeni asinīs. Dietoloģe iesaka ēst pilngraudus, jo tajos ir vairāk barojošo vielu.

Английский завтрак - Sputnik Latvija
Zinātnieki pastāstīja, kāda diēta nodrošinās veselību nākotnes paaudzēm

Pākšaugi, tādi kā pupiņas, turku zirņi un lēcas, ir ārkārtīgi bagāti ar olbaltumvielām un minerāliem. Andersona piebilda, ka konservētās pupiņas nezaudē savas uztura īpašības, taču maksā nedaudz dārgāk.

Arī olas satur daudz uzturvielu. Dietoloģe sauc tās par dabiskiem multivitamīniem, jo tajās nelielā daudzumā ir praktiski visi cilvēkam nepieciešamie vitamīni un minerāli, kā arī tajās ir daudz veselīgu tauku un antioksidantu.

Ziņu lente
0