Krievijas ĀM atbildēja uz ES plāniem ieviest Navaļnija vārdā nosauktas sankcijas

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Briseles izteikumu raksturs rada iespaidu, ka Rietumu partneri nebūt nav ieinteresēti noskaidrot patiesību, konstatēja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 18. septembris – Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova iknedēļas brīfinga gaitā pievērsa žurnālistu uzmanību tam, ka 15. septembrī Eiropas Parlamenta plenārsesijas laikā Eiropas diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels nāca klajā ar ziņojumu par ES plāniem izstrādāt globālu sankciju režīmu par cilvēktiesību pārkāpumiem pasaulē un nodomu piešķirt tam Navaļnija vārdu.

Gevorgs Mirzajans - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: Eiropa nevar atļauties atzīt patiesību Navaļnija lietā

"Mūsu viedoklis par to, ka nav pieļaujama starptautisko tiesību pamatprincipu vājināšana un kaitējums ANO Drošības padomes prerogatīvām ar Briseles un Vašingtonas bezgalīgo neleģitīmo vienpusējo sankciju starpniecību, ir labi zināms. Spriedelējumus par to, ka būtu liederīgi piešķirt minētajam sankciju režīmam Navaļnija vārdu, uzskatām par atklātu mēģinājumu piešķirt ES jaunajiem ierobežojumiem nepārprotamu Krievijai naidīgu virzienu," paziņoja Zaharova.

Viņa atzīmēja, ka vienlaikus Berlīne ar atklāti sadomātiem ieganstiem "aizbīda pagultē" Krievijas ierosinājumu kopīgi noskaidrot notikušo.

"Briseles izteikumu raksturs neviļus rada iespaidu, ka mūsu Rietumu partneri nebūt nav ieinteresēti noskaidrot patiesību. Ar atsevišķu politisko spēku pamudinājumu Eiropas Savienībā izvērstās informācijas kampaņas patiesais mērķis ir garantēt, ka ES uzsāktā destruktīvā līnija attiecībās ar Krieviju ir neatgriezeniska," akcentēja Zaharova.

Diplomāte norādīja: Maskava cer, ka ES tomēr gūs virsroku veselais saprāts, tur atteiksies no paraduma patvaļīgi nozīmēt vainīgos un turpmāk izdarīs secinājumus tikai uz reālu un apstiprinātu faktu pamata.

Акции в поддержку А. Навального  - Sputnik Latvija
Krievijas pārstāvniecība ES atzīmēja virkni neskaidrību Navaļnija lietā

Krievijas Korupcijas apkarošanas fonda dibinātājs Aleksejs Navaļnijs tika hospitalizēts 20. augustā Omskā, kad viņam kļuva slikti lidmašīnā. Divas dienas vēlāk Navaļnijs tika pārvests uz Vāciju. Atsaucoties uz kara mediķiem, Vācijas valdība paziņoja, ka Krievijas valstspiederīgais it kā saindēts ar vielu no kaujas vielu grupas "Novičok". Maskava nosūtīja pieprasījumu ar lūgumu sniegt sīkāku informāciju par Berlīnes laboratorijas analīžu rezultātiem un atgādināja: saskaņā ar izmeklējumiem, kas veikti Krievijā, nekādas indes pacienta urīnā un asinīs netika atrastas.

Ziņu lente
0