Baltkrievijā pastāstīja par Krievijas vakcīnas pret koronavīrusu izmēģinājumiem

© AP Photo / Alexander Zemlianichenko JrKrievijā izstrādātā vakcīna pret koronavīrusu
Krievijā izstrādātā vakcīna pret koronavīrusu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Testēšanā Baltkrievijā piedalīsies aptuveni simts brīvprātīgo. Interesenti var iesniegt pieteikumus astoņu Minskas un Vitebskas organizāciju mājaslapās, kas saņēmušas pētījumu platformas statusu.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Baltkrievija saņēmusi dokumentu paketi Krievijas vakcīnas pret koronavīrusa klīnisko izmēģinājumu veikšanai, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz republikas Veselības ministrijas preses dienesta paziņojumu Telegram kanālā.

Saņemtie dokumenti tiek izskatīti, ekspertu grupas sastāvā iekļauti uzņēmuma "Centr ekspertiz i ispitaņij v zdravoohraņeņiji", kā arī vadošie speciālisti epidemioloģijas un infekcijas slimību jomā.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Pussimts valstu apspriež ar Krieviju vakcīnas pret Covid-19 piegādes

Viņiem ir jānovērtē "iespēja iegūt patiesus datus par preparāta efektivitāti un drošumu", kā arī jāizskata ētiskie jautājumi, kas saistīti ar testēšanu.

"Vakcīnas izpēti plānots veikt dubultā aklā placebo kontrolējamā dizainā. Šis izmēģinājums būs daļa no liela mēroga vakcīnas "Gam-COVID-Vac" pētījuma, kurš tiek veikts Krievijas Federācijas teritorijā," tiek uzsvērts relīzē.

Testēšanā Baltkrievijā piedalīsies aptuveni simts brīvprātīgo. Interesenti var iesniegt pieteikumus astoņu Minskas un Vitebskas organizāciju mājaslapās, kas saņēmušas pētījumu platformas statusu.

Iepriekš Minska un Maskava vienojās par Baltkrievijas dalību Krievijas vakcīnas "Sputnik V" trešajā testēšanas kārtā. Pirmajās pētījuma stadijās preparāts izveidoja stabilu humorālo un šūnu imūno atbildi 100% brīvprātīgo un neizraisīja viņiem nopietnas nevēlas parādības nevienā no kritērijiem. Turklāt vīrusu neitralizējošo antivielu līmenis potētajiem 1,4-1,5 reizes pārsniedza antivielu līmeni izslimojušajiem.

Ziņu lente
0