Vēsturisks darījums: "Citadele" galvenā ofisa ēka pārdota Lietuvas fondam

© Pixabay / PublicDomainPicturesОфисное здание
Офисное здание - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bankas "Citadele" galvenās ēkas platība – 30 tūkstoši kvadrātmetru. Pārdošanas darījuma summa netiek izpausta.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Bankas "Citadele" galvenā ofisa ēku nopircies Lietuvas nekustamo īpašumu investīciju fonds "Lords LB Baltic Green Fund (V)". Šo darījumu speciālisti uzskata par vienu no lielākajiem nekustamo īpašumu jomā, vēsta Tvnet.lv.

"Citadele" valdes loceklis Kaspars Jansons uzsvēra, ka attālinātā darba apjoms palielinās, un daļa ofisa telpu bankai nav nepieciešama, tāpēc darījums ar kompāniju "Lords LB Baltic Green Fund (V)", kam jāpalielina investīciju portfelis Rīgā, ir savstarpēji izdevīgs. Jansons paskaidroja, ka banka varēs pievērst uzmanību savai profesionālajai darbībai, zinot, ka bankas ēkas pārvalde ir drošās rokās. Pie tam galvenā ofisa un filiāles atrašanās vieta nemainīsies, informēja "Citadele" pārstāvis.

Спальный район Плявниеки - Sputnik Latvija
Reirs pastāstīja, kāda būs nekustamā nodokļa likme pēc kadastra reformas

Jansons pievērsa uzmanību tam, ka, parakstot līgumu ar "Lords LB Baltic Green Fund (V)", banka noslēgusi vienu no lielākajiem darījumiem nekustamo darījumu jomā Rīgā.

Iepriekš vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi bankai "Citadele" pārņemt "Danske Bank" filiāli Latvijā.

Komisija atzīmēja, ka uzņēmuma daļu nodošana bankai "Citadele" neiespaidos bankas "Citadele" darbību un nekaitēs klientu interesēm (cita starpā tiks saglabātas tiesības un saistības, kas izriet no "Danske Bank" filiāles noslēgtajiem līgumiem). Komisija pieņēmusi lēmumu, ņemot vērā piedāvājumu, ko FKTK saņēma no "Danske Bank" 16. decembrī.

Ziņu lente
0