Donalds Tramps uzskata, ka globālā sasilšana atkāpsies pati

© REUTERS / CARLOS BARRIAПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalda Trampa prezidentūras laikā ASV izstājās no Parīzes konvencijas, ko pilda 197 valstis. Dokumenta mērķis ir stiprināt globālo reakciju uz klimata pārmaiņu draudiem.

RĪGA, 16. septembris – Sputnik. Globālā sasilšana atkāpsies pati, ir pārliecināts ASV prezidents Donalds Tramps, vēsta RIA Novosti.

"Kļūs vēsāks. Vienkārši sekojiet. Nedomāju, ka zinātne patiesībā saprot," Tramps paziņoja, tiekoties ar Kalifornijas štata vadību, kurā plosās mežu ugunsgrēki.

Viņa teikto publiskoja Baltā nama žurnālisti.

Автомобили, архивное фото - Sputnik Latvija
Cilvēce atsviedīs Zemi trīs miljonus gadu tālā pagātnē, uzskata zinātnieki

Ugunsgrēkos Kalifornijā gājuši bojā 22 cilvēku. Štata ugunsdzēsības dienests vēsta, ka aizvadītajā nedēļas nogalē plosījās 29 lieli ugunsgrēki, dažu nedēļu laikā liesmas iznīcinājušas vairāk nekā 4 tūkstošus ēku un izdedzinājušas 1,2 miljonus hektāru. Par ugunsgrēku iemeslu tiek uzskaktītas klimata pārmaiņas.

Iepriekš ASV meteoroloģijas dienests informēja, ka 16. augustā nacionālā parka "Nāves ieleja" rajonā Kalifornijā, iespējams, fiksēts gaisa temperatūras rekords – 54,4 grādi pēc Celsija skalas. Meteorologi prognozēja, ka siltuma vilnis pārvietosies ASV rietumu piekrastes virzienā. Karstums radījis elektrotīkla pārslodzes Kalifornijā, rezultātā fiksēti elektropadeves atslēgumi. Ārkārtējā karstuma un ugunsgrēku dēļ štata gubernators Geivns Ņūss 18. augustā izsludināja ārkārtas situācijas režīmu.

Donalda Trampa prezidentūras laikā ASV izstājās no Parīzes konvencijas, ko pilda 197 valstis. Tā pieņemta 2015. gada 12. decembrī Parīzē un stājusies spēkā 2016. gada 4. novembrī. Dokumenta mērķis ir stiprināt globālo reakciju uz klimata pārmaiņu draudiem. 2017. gada augustā ASV informēja ANO par nodomu izstāties no vienošanās.

Parīzes konvencijas mērķis ir nepieļaut temperatūras pieaugumu vairāk nekā par diviem grādiem pēc Celsija skalas (labāk – par 1,5 grādiem) līdz gadsimta beigām salīdzinājumā ar pirmsindustriālo periodu (XIX gadsimta vidus).

Ziņu lente
0