Politika

Krievijas ārlietu ministrs: ES vēlas "sodīt" Krieviju, lai iztaptu ASV

© Photo Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka rietumvalstu jaunās iespējamās sankcijas pret Krieviju nav iespējams atstāt bez atbildes.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Krievija ir pieradusi pie Rietumu sankcijām un pārliecinājusies, cik neuzticama ir Eiropas Savienība, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Mums bija liels skaits plānu, tālejošu plānu. Mums ir atbilstoši dokumenti par to, kā mums attīstīt attiecības ar Eiropas Savienību gan enerģētikas, gan mūsdienu tehnoloģiju jomā, gan arī ekonomiskās sadarbības sfērā kopumā," diplomāts konstatēja programmā telekanālā "Rossija 1".

Ministrs piezīmēja: "Diemžēl Eiropas Savienība ir izvēlējusies upurēt savas ģeoekonomiskās, stratēģiskās intereses par labu pašreizējām vēlmēm neatpalikt no ASV jomā, kas saucas Krievijas sodīšana." Viņa teikto citēja RIA Novosti.

Глава МИД Германии Хайко Маас  - Sputnik Latvija
Politika
Vācijas ĀM vadītājs pieļauj "Ziemeļu straumes 2" iesaldēšanu

"Mēs pie tā esam pieraduši, mēs tagad saprotam, ka, runājot par iespēju atgriezties pie pilna formāta partnerattiecībām ar Eiropas Savienību, mums ir jānodrošina sev visas iespējas, lai gadījumā, ja ES paliks savās negatīvajās, destruktīvajās pozīcijās, mēs nebūtu atkarīgi no tās iegribām un varētu nodrošināt savu attīstību patstāvīgi un partnerlattiecībās ar tiem, kas gatavi sadarbībai uz līdztiesības un savstarpējas cieņas pamatiem," viņš uzsvēra.

Tāpat Lavrovs atzīmēja, ka rietumvalstu jaunās iespējamās sankcijas pret Krieviju nav iespējams atstāt bez atbildes.

"Pirmkārt, tas ir nepareizi no diplomātijas likumu viedokļa. Otrkārt, mēs vēlamies vienkārši ierobežot dažādu Rietumu struktūru, valstu un daudzo tā saucamo nevalstisko organizāciju negatīvo ietekmi uz plāniem, kas izstrādāti mūsu valstī, uz mūsu sabiedroto plāniem," teica Lavrovs.

Iepriekš virkne politiķu Vācijā pauda atbalstu iecerei apturēt projektu "Ziemeļu straume 2", ņemot vērā situāciju, kas izveidojusies ap Alekseju Navaļniju. Arī citas rietumvalstis aicināja ieviest sankcijas pret Krieviju. Tomēr Vācijas kanclere Angela Merkele uzstāja, ka jautājumi, kas saistīti ar "Ziemeļu straumi 2" un Alekseju Navaļniju, ir jāizskata atsevišķi.

Ziņu lente
0