Latvijā trīs jauni Covid-19 gadījumi, samazinājies testu skaits

© Sputnik / Пресс-служба мэрии Москвы / Pāriet pie mediju bankasТесты на коронавирус
Тесты на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divi no trim ar koronavīrusu inficētajiem atgriezās no ārzemēm, par pēdējo cilvēku informācija tiek noskaidrota.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Latvijā diennakts laikā ir veikts 1451 koronavīrusa tests, atklāti trīs jauni inficēšanās gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Saskaņā ar SPKC informāciju, divi inficētie ieradās no ārzemēm (Austrija, Krievija). Par trešo cilvēku informācija tiek noskaidrota.

Kopumā Covid-19 epidēmijas laikā Latvijā ir veikti 280 118 izmeklējumi. Tika atklāti 1477 inficētie, no kuriem 1248 izveseļojās, bet 35 nomira.

Pēdējo 24 stundu laikā stacionēts viens cilvēks ar Covid-19. Kopumā slimnīcā ārstējas 11 cilvēki. Visiem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopumā pēc ārstēšanās saistībā ar Covid-19 no slimnīcām izrakstīti 210 pacienti.

Iepriekš Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis paziņoja, ka situācija ar Covid-19 saslimstību Latvijā ir krietni labāka, nekā citās valstīs, un tas nozīmē, ka "mēs kaut ko darām sistēmiski pareizi".

"Mēs esam uzmanīgāki par citām valstīm un neesam metušies pieņemt pārdrošus lēmumus. Skatāmies un mācāmies no svešām kļūdām, nevis izdzīvojam tās paši," sacīja Dumpis.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 29,1 miljons inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 928 tūkstoši cilvēku ir miruši, bet vairāk nekā 21 miljons izveseļojās.

Ziņu lente
0