Nekļūsties par Ukrainas noziegumu līdzdalībniekiem: KF ĀM vērsās pie Apple

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
UDD pieprasīja Amerikas kompānijai Apple izdzēst no AppStore Ukrainas segmenta Krievijas mediju lietotnes. KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka tas ir noziegums pret vārda brīvību no Ukrainas puses, un vērsās pie Apple.

RĪGA, 13. septembris – Sputnik. KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) absurdo prasību Amerikas korporācijai Apple, vēsta RIA Novosti.

Ukraina vēlas, lai Amerikas kompānijas izdzēš no AppStore Ukrainas segmenta visu "Rossija segodņa" zīmolu, kā arī NTV un VGTRK – "Rossija 1", "Rossija teļevideņije i radio", "Vesti fm" lietotnes un populāro ziņu lietotni "Vesti.ru".

Zaharova nosauca šo Ukrainas Drošības dienesta prasību par noziegumu pret vārda brīvību. Un vērsās pie Apple, aicinot neveikt darbības, kuras faktiski var pārvērst viņus Kijevas noziegumu līdzdalībniekos.

Рассмотрение административного дела в отношении Алексея Навального в Симоновском суде - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kopā ar Navaļniju Vācija saņēmusi "netīro bumbu": zaudējumi būs milzīgi

Tāpat Zaharova izvērtēja UDD prasību kā kārtējo Ukrainas varasiestāžu represīvās politikas izpausmi attiecībā pret medijiem. Šeit ir vērts atzīmēt, ka Ukrainā kopš 2014. gada vasaras ir aizliegta vairāku desmitu Krievijas kanālu retranslācija.

Tostarp KF ĀM oficiālā pārstāve uzsvēra, ka ar savu rīcību Kijevas varasiestādes liedz ievērojamai Ukrainas iedzīvotāju krievvalodīgo daļai iespēju saņemt patiesu informāciju dzimtajā krievu valodā.

Tāpat Zaharova uzskata, ka ar savām darbībām Kijeva parakstās ciniskā demokrātijas pamatprincipu par brīvas informācijas izplatīšanas un neierobežotas piekļuves tai nodrošināšanas neievērošanā. Turklāt Ukrainas varasiestādes pilnībā ignorē savas starptautiskās saistības vārda un viedokļu paušanas brīvības ievērošanas jomā.

Atgādināsim, ka krievi ir otrā lielākā Ukrainas etniskā grupa. Savukārt krievu valoda ir viena no divām izplatītākajām iedzīvotāju sarunvalodām valstī.

2019. gada maija vidū toreiz bijušais Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstīja likumu "Par ukraiņu valodas kā valsts valodas funkcionēšanas nodrošināšanu", kurš paredz tikai un vienīgi ukraiņu valodas izmantošanu praktiski visās dzīves jomās. Līdz likuma pieņemšanai telekanālos un radiostacijās ukraiņu valodas lietojumam darbojās kvota 50% līmenī, tagad kvota pacēlusies līdz 90% atzīmei.

Ziņu lente
0