Četras dienas pa 10 stundām: Latvijas valsts iestādes var pāriet pie jauna darba grafika

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Pāriet pie mediju bankasЖенщина на удаленной работе у себя дома в Ростове-на-Дону
Женщина на удаленной работе у себя дома в Ростове-на-Дону - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts kanceleja jaunajā ziņojumā piedāvā Latvijas valsts iestādēm strādāt četras dienas nedēļā pa desmit stundām.

RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Valsts kancelejas ziņojumā par elastīgu darba organizēšanu, kurš atrodas saskaņošanas stadijā, ierēdņi piedāvā izmainīt darba grafiku iestādēm sakarā ar situāciju, kura radusies Covid-19 un citu iemeslu dēļ, vēsta Bb.lv.

Ziņojumā teikts par to, ka mūsdienu darba ritmam, kā arī koronavīrusa pandēmijai jāliek daudzām iestādēm, ieskaitot valsts iestādes, aizdomāties par to, kā tām organizēt darba procesu.

Pat pēc tam, kad daudzi ierobežojumi tika atcelti, ir vērts nostiprināt to, kas tika izveidojies to darbības laikā, tas ir attālinātais darbs un elastīgs darba grafiks.

Табличка на здании Рижской думы - Sputnik Latvija
Politika
LKS pie pārrunu galda ar Nacionālo apvienību: kā strādās jaunā Rīgas dome

Valsts kancelejā uzskata, ka iestādēm ir jāaptaujā darbinieki, lai noskaidrotu, kādam grafikam viņi dotu priekšroku un kā viņi vērtē darbu attālinātā režīmā.

Tur piedāvā ieviest koncentrētu darba laiku – strādāt pa 10 stundām četras dienas nedēļā. Piekto dienu padarīt par brīvdienu. Turklāt Valsts kancelejā runā par iespēju ieviest tādu jēdzienu kā bāzes darba laiku – konkrētas stundas, kad cilvēkam ir jābūt darbā.

Iepriekš Latvijas Nodokļu konsultantu asociācijas valdes loceklis, ekonomists Ainis Dābols radio Baltkom ēterā paziņoja, ka Latvijas valdība pārāk optimistiski raugās uz situāciju ar Covid-19.

Viņš atzīmēja, ka pandēmija nemazinās, un tās ietekme uz dažādām dzīves jomām Latvijā būs ļoti liela. Viņaprāt, gaidāmi jauni ierobežojumi gan skolām, gan darbavietām.

Taču Dābols stāstīja, ka virkne uzņēmumu un skolu jau strādā attālināti.

Ziņu lente
0