Latvija slēdz vēl vienu reisu uz Eiropu Covid-19 gadījumu skaita pieauguma dēļ

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasАэропорт "Париж-Орли".
Аэропорт Париж-Орли. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No pirmdienas, 14. septembra, Latvija apturēs aviosatiksmi ar vēl vienu valsti, kur pēdējo dienu laikā pieaudzis koronavīrusa gadījumu skaits.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotajiem datiem, Francijā reģistrēts Covid-19 saslimstības kāpums, tādēļ no 14. septembra tiks pārtraukti regulārie pasažieru reisi uz šo valsti, raksta jauns.lv.

Iepriekš kļuva zināms, Latvijas Ministru kabinets nolēma atļaut gaisa satiksmi ar valstīm, kurās 14 dienu saslimstības rādītājs divas reizes pārsniedz vidējo ES rādītāju, tomēr pēc ierašanās no šīm valstīm būs obligāta divu nedēļu pašizolācija.

Забор крови для теста на антитела к COVID-19 - Sputnik Latvija
Šoreiz atveda no Francijas: Latvijā pieci jauni Covid-19 gadījumi

Patlaban Latvijai ir atvērta gaisa satiksme ar valstīm, kurās ES vidējais saslimstības rādītājs nepārsniedz 25.

Latvijā joprojām ievērojama daļa inficēto ir ceļotāji, tie ir 33% gadījumu. Visbiežāk tie ir saistīti ar atgriešanos no Lielbritānijas, Ukrainas, Krievijas, Igaunijas un Francijas.

Šobrīd Latvijā jāievēro pašizolācija pēc atgriešanās no sekojošajām ES un EEZ valstīm: Spānijas, Andoras, Monako, Francijas, Maltas, Horvātijas, Rumānijas, Luksemburgas, Sanmarīno, Čehijas, Šveices, Beļģijas, Austrijas, Nīderlandes, Portugāles, Īrijas, Grieķijas, Itālijas, Lielbritānijas, Polijas, Zviedrijas, Islandes, Slovēnijas, Bulgārijas, Dānijas, Slovākijas, Vācijas, Ungārijas, Norvēģijas un Igaunijas.

Ziņu lente
0