Ja izdevās sazvanīt, gatavojieties stāvēt rindā: kā šobrīd iespējams nodot Covid-19 testu

© Sputnik / Михаил Безносов / Pāriet pie mediju bankasВ коридоре поликлиники
В коридоре поликлиники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar mācību gada sākumu skolās, kā arī plānveida operāciju skaita palielināšanos Latvijā radusies asa problēma ar koronavīrusa testiem.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Arvien biežāk operatoru punkts sāk saņemt zvanus no Latvijas iedzīvotājiem, kuri vēlas nodot Covid-19 testu. Lielā gribētāju skaita pieplūduma dēļ operatoriem arvien grūtāk tikt galā ar darbu, raksta Tvnet.lv.

"Pa šīm dienām jau par 40% ir palielinājies zvanu skaits. Šobrīd, uzsākot jauno mācību gadu, sazvanīties tiešām ir grūtāk," pastāstīja Centrālās laboratorijas galvenā speciāliste Jana Osīte.

Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Visiem donoriem Latvijā veiks koronavīrusa antivielu testu

Osīte atzīmēja, ka Centrālā laboratorija veic testus 18 analīžu nodošanas punktos Rīgā un citās pilsētās. Pēc viņas sacītā, minūtē ienāk vairāk nekā 100 zvanu.

"Šobrīd darām visu nepieciešamo, lai palielinātu līniju skaitu. Tiesa, ar katru dienu zvanu skaits strauji pieaug," teic Osīte.

Viņa uzsvēra, ka ažiotāža ir saistīta ar to, ka bērni atgriežas pie mācībām skolās, atsākas sporta sezona, intensīvi pierakstās arī pacienti pirms operācijām, kuru skaits pieaudzis kopš septembra sākuma.

Pašlaik, lai nodotu Covid-19 analīzes, jāpierakstās pa tālruni 8303, ar ko var rasties grūtības, jāizvēlas vēlamām analīžu nodošanas vieta, un tālāk jāgaida atbilde no Centrālās laboratorijas. Gribētāju pieplūduma dēļ, visticamāk, nodošanas vietā nāksies pavadīt kādu laiku rindā.

Centrālā laboratorija atgādina, ka tagad pieteikumus testa veikšanai iespējams iesniegt elektroniski, rakstot uz e-pastu analizes@laboratorija.lv, kā arī darbojas papildu telefona numurs pieraksta pieteikšanai: 67 334 433.

Ziņu lente
0