Nosaukta summa, kas būs vajadzīga pasaules ekonomikas atjaunošanai pēc Covid-19

© Банк ЛатвииНаличные деньги
Наличные деньги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrālijas universitātes speciālisti aprēķinājuši izdevumus, kas būs nepieciešami, lai glābtu pasaules ekonomiku, taču viņi uzskata, ka šis gads vēl nesīs negaidītas problēmas.

RĪGA, 9. septembris - Sputnik. Eksperti, kas sākuši aplēst ekonomikas glābšanai pēc Covid-19 nepieciešamos izdevumus, uzskata, ka līdz 2025. gadam pasaule būs spiesta iztērēt apmēram 35 triljonus dolāru, lai saglabātu līdzsvaru, raksta Lenta.ru.

Pie tādiem slēdzieniem nonācis Austrālijas Nacionālās universitātes profesors Vorriks Makibīns.

Глава Банка Латвии Мартиньш Казакс - Sputnik Latvija
"Zemākais punkts krīzē ir aiz muguras": kad ekonomika atgriezīsies pirmskrīzes līmenī

Patlaban visas pasaules ekonomikās atjaunošanās sasniegusi apogeju, tomēr iespējamas arī jaunas problēmas. Par vienu no jaunās krīzes faktoriem var kļūt finansiālā atbalsta izsīkums, pie tam nodarbinātības pieaugums var palēnināties.

Vienlaikus, līdz ar ziemas iestāšanos var sākties epidēmijas otrais vilnis, atzīmēja speciālisti. Nepieciešams masveidā vakcinēt iedzīvotājus, taču patlaban nevienai valstij tādu iespēju nav.

Ziņots, ka valstis ar vadošo ekonomiku pasaulē jau atvēlējušas desmitiem triljonu dolāru biznesa atbalstam. Turpinās Ķīnas ekonomikas aktīva atjaunošanās, palielinās ražošana Vācijā, aizvien lielāku skaitu darba vietu saviem pilsoņiem nodrošina ASV valdība. Taču jau patlaban virkne valdību saskata gaidāmās problēmas un aptur vairākas programmas, kas paredzētas biznesa un iedzīvotāju atbalstam.

Ziņu lente
0