Krievijas iznīcinātāji pārtvēruši NATO lidmašīnas virs divām jūrām

© Sputnik / Сергей Мелконов100-летие Морской авиации России
100-летие Морской авиации России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka virs Baltijas un Barenca jūras pārtvertas trīs NATO valstu gaisa spēku lidmašīnas. Robežas pārkāpums nav pieļauts.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Otrdien, 8. septembrī Krievijas iznīcinātāji pārtvēra ASV, Norvēģijas un Zviedrijas izlūkošanas un gaisa patruļas lidmašīnas virs Baltijas un Barenca jūras, informēja Krievijas Nacionālais aizsardzības kontroles centrs.

Стратегический бомбардировщик ВВС США  B-52 - Sputnik Latvija
Ģenerālis atbildēja uz ASV GKS pretenzijām par B-52H pārtveršanu virs Melnās jūras

Krievijas Aizsardzības ministrijas dati liecina, ka iznīcinātājs Su-27 pacēlās gaisā, lai pārtvertu izlūkošanas lidmašīnas virs Baltijas jūras. Abi gaisa mērķi, kas tuvojās Krievijas robežām, tika identificēti kā ASV GS stratēģiskais izlūks RC-135 un Zviedrijas GLS izlūks "Gulfstream", vēsta RIA Novosti.

"Pēc ārvalstu lidmašīnu pavēršanas no Krievijas Federācijas robežām Krievijas GKS iznīcinātājs sekmīgi atgriezās bāzes lidostā. Iznīcinātāja Su-27 lidojums notika stingri atbilstoši starptautiskajiem gaisa telpas izmantošanas noteikumiem," teikts centra paziņojumā.

Tajā pašā dienā Krievijas iznīcinātājs MiG-29 virs Barenca jūras pārtvēra Norvēģijas Gaisa spēku bāzes patruļas aviācijas lidmašīnu Р-3С "Orion".

"8. septembrī ar Krievijas gaisa telpas kontroles līdzekļiem virs Barenca jūras neitrālajiem ūdeņiem tika reģistrēts gaisa mērķis, kas tuvojās KF valsts robežai. Ar mērķi identificēt mērķi un nepieļaut KF valsts robežas pārkāpumu gaisā pacēlās iznīcinātājs MiG-29 no Ziemeļu flotes pretgaisa aizsardzības spēku dežurējošās vienības," teikts centra paziņojumā.

Atzīmēts, ka Krievijas iznīcinātāja ekipāža pavadīja "Orion" virs Barenca jūras akvatorijas.

Uzsvērts, ka abos gadījumos Krievijas valsts robežas pārkāpums nav pieļauts.

Ziņu lente
0