Ekonomists: Latvijas valdībai būtu jāsagatavo mūs jaunajam Covid-19 vilnim

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iedzīvotāji uzskata, ka Covid-19 pandēmija ir gandrīz beigusies un nākotnē viss būs kārtībā, taču tā nav, brīdināja ekonomists.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Latvijas valdība pārlieku optimistiski vērtē situāciju Covid-19 jomā valstī, norādīja Latvijas nodokļu konsultantu asociācijas valdes loceklis, ekonomists Ainis Dābols radio Baltkom ēterā.

Диаграммы на экране компьютера - Sputnik Latvija
Ekonomists paskaidroja, kas sagaida Baltiju pēc lielākā IKP krituma ES vēsturē

Viņš atgādināja, ka pandēmija nenoklust, un tās ietekme dažādās dzīves jomās būs ļoti liela.

"Ja paskatīsimies uz Eiropas un pasaules karti, kļūs skaidrs, ka nekas nav beidzies, viss tikai sākas. Mēs nevaram būt neatkarīgi savā ekonomikā, jo mums nav savu resursu, mēs nevaram būt vieni ekonomiski. Viss, kas saistīts ar šo pandēmiju, mūs ietekmēs tieši. Domājams, būs ierobežojumi gan skolās, gan darbā. Cik zinu, virkne uzņēmumu un skolu jau strādā attālināti, ir noteikta izglītības programma, tātad mēs tam gatavojamies," viņš teica.

Dābols piebilda, ka, daudzi iedzīvotāji ir pārliecināti – Covid-19 briesmas ir garām, tāpēc valdībai nāktos aktīvāk gatavot cilvēkus jaunam slimības vilnim.

"No valdības puses es teiktu iedzīvotājiem, ka vajag gatavoties vēl labāk, vēl nopietnāk, jo pēc atvaļinājumiem neviens vēl skaidri nesaprot, kas notiek, domā, ka viss būs labi," viņš atzīmēja.

Vakar ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs iesniedza valdībā ierosinājumu palielināt Covid-19 saslimstības slieksni, pieņemot lēmumus par valstīm, pēc kuru apciemojuma Latvijā jāievēro pašizolācija, bet nākamnedēļ Veselības ministrija varētu ierosināt pašizolācijas termiņa saīsināšanu līdz 10 dienām pašreizējo 14 dienu vietā.

Ziņu lente
0