Baltkrievijas opozīcijas padomes locekļi izbraukuši uz Ukrainu, Koļesņikova aizturēta

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasУчастник акции протеста с флагом на площади Независимости в Минске
Участник акции протеста с флагом на площади Независимости в Минске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas Koordinācijas padomes pārstāvji izbraukuši no valsts teritorijas Ukrainas virzienā, Marija Koļesņikova aizturēta uz robežas, kad viņas automašīna incidentā apdraudēja robežarga dzīvību.

RĪGA, 8. septembris - Sputnik. Baltkrievijas opozīcijas padomes pārstāvji Ivans Kravcovs un Antons Rodņenkovs pametuši republikas teritoriju, Koordinācijas padomes prezidija locekle Marija Koļesņikova ir aizturēta, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Baltkrievijas Robežsardzes komitejas oficiālais pārstāvis Antons Bičkovskis.

Iepriekš republikas Robežsardzes komiteja apstiprināja, ka Koļesņikova, Rodņenkovs un Kravcovs noformējuši dokumentus caurlaides punktā un devušies Ukrainas virzienā. vēlāk Baltkrievijas televīzijas un radio kompānijas aģentūra informēja, ka Koļesņikova aizturēta pie Ukrainas robežas, bet Kravcovs un Rodņenkovs tiek meklēti abu valstu robežsargu spēkiem.

"Rodņenkovs un Kravcovs pameta Baltkrievijas teritoriju un nokļuva Ukrainā, Koļesņikova patlaban ir aizturēta," informēja Biškovskis.

Saskaņā ar viņa rīcībā esošajiem datiem, visi trīs opozīcijas pārstāvji 8. septembrī aptuveni pl. 4:00 pēc vietējā laika mēģināja pamest Baltkrievijas teritoriju starptautiskajā automašīnu caurlaises punktā "Aleksandrovka" pie Baltkrievijas un Ukrainas robežas. Resora pārstāvis atzīmēja, ka, ņemot vērā caurlaides punkta infrastruktūras un valsts robežas šķērsošanas īpatnības, šajā iecirknī pastiprināta valsts robežas apsardze un izvietoti robežsardzes papildspēki.

"Rodņenkovs, Kravcocs un Koļesņikova automašīnā "BMW" izgāja muitas robežsardzes kontroli un devās uz Ukrainas pusi. Taču pēc brīža, sastapot robežsargu vienību, automašīna strauji palielināja ātrumu, apdraudot robežsardzes dienesta darbinieka dzīvību. Koļesņikova izrādījās ārpus transporta līdzekļa. Patiesībā viņu izgrūda no automašīnas un turpināja kustību Ukrainas virzienā," teica Bičkovskis.

Iepriekš Baltkrievijas opozīcijas pārstāvji, kas nepiekrita prezidenta vēlēšanu rezultātiem, ziņoja, ka tiek veidota koordinācijas padome varas nodošanai. Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra ierosināja lietu par aicinājumiem uz darbībām, kuru mērķis ir Baltkrievijas Republikas nacionālās drošības apdraudējums. Resors konstatēja, ka KP darbības mērķis ir sagrābt varu un kaitēt Baltkrievijas nacionālajai drošībai. KP apgalvo, ka visi viņu nospraustie mērķi un paņēmieni esot likumīgi.

Opozīcijas protesta akcijas sākās valstī 9.augustā pēc prezidenta vēlēšanām, kurās uzvarēja pašreizējais valsts vadītājs Aleksandrs Lukašenko – CVK ziņoja, ka viņš saņēmis 80,1% balsu.

Ziņu lente
0