Patiesību izkropļot neizdosies: Putins par Otrā pasaules kara vēstures sagrozīšanu

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievijai nevienam nekas nav jāpierāda, taču jādara viss iespējamais, lai patiesība par Otro pasaules karu nepagaistu no atmiņas – arhīva dokumentu pietiks vēl ilgiem gadiem.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paudis viedokli par centieniem sagrozīt Otrā pasaules kara vēsturi telekanāla "Rossija 1" ēterā, vēsta RIA Novosti.

Putins konstatēja, ka Krievijai nevienam nekas nav jāpierāda, taču jādara viss iespējamais, lai neļautu pasaulei aizmirst patiesību par tēvu un vectēvu varoņdarbu, kuri ziedoja dzīvības cīņā ar nacismu.

Prezidents atgādināja, ka Krievijai ir pietiekams arhīva dokumentu, video un fotomateriālu apjoms, kas nevienam nedos iespēju sagrozīt vēsturi. Šo arhīvu pietiks vēl gadu desmitiem.

"Mums ir pietiekami daudz arhīva dokumentu, video, fotomateriālu, kuri vēl gadu desmitiem, iespējams, pat vēl daudz ilgākā laika posmā nevienam nedos iespēju izkropļot vēsturi, lai sasniegtu kaut kādus savus tūlītējos konjunktūras politiskos mērķus, kaitētu mūsu tautas atmiņai, mūsu tēvu, vectēvu piemiņai, kuri ziedojuši savas dzīvības cīņā ar nacismu," teica Putins, atzīmējot, ka tie, kas stūrgalvīgi pūlas apglabāt patiesību, uzskata sevi par "izciliem".

Atgādināsim, ka vairākās Austrumeiropas valstīs, piemēram, Baltijas valstīm mēģinājumi aizmirst padomju karavīru Varoņdarbu, patiesos uzvarētājus, kas sakāva nacismu, izpaužas ne tikai vēstures sagrozīšanā uz papīra un skaļiem vārdiem. Tur nereti tiek iznīcināti padomju pieminekļi, daudzu cilvēku svētvietas. Pie tam par vienu no valsts līmeņa uzdevumiem kļūst nacisma attaisnošana.

Atceres un sēru diena: Krievijā aicina nepieļaut vēstures pārrakstīšanu - Sputnik Latvija
Video
Atceres un sēru diena: Krievijā aicina nepieļaut vēstures pārrakstīšanu

Tomēr Krievija stingri stājas pretī vēstures viltošanas mēģinājumiem un nacisma reabilitācijai, akcentēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Pie tam Krievijas prezidents Vladimirs Putins vairākkārt norādījis, cik svarīgi ir saglabāt vēsturisko atmiņu par Otro pasaules karu. Krievijas valsts vadītājs paziņoja, ka nosoda nacistu glorifikāciju vairākās Austrumeiropas valstīs un Baltijā, un atzīmēja, ka nacisma zvēriskais noziegums un tā sekotājiem nav ne attaisnojuma, ne piedošanas.

Aizmirst Otrā pasaules kara mācību – tas nozīmētu nodot cīņas laukos kritušo tuvinieku, tēvu un vectēvu piemiņu, atgādināja Krievijas prezidents.

Ziņu lente
0