Melnā josla: Centrāltirgus zaudējumi gada laikā dubultojušies

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентральный рынок в Риге
Центральный рынок в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Centrāltirgus zaudējumi aizvadītā gada laikā pieauguši par 100 tūkstošiem eiro, tomēr arī uzņēmuma apgrozījums gada laikā pieaudzis.

RĪGA, 7. septembris - Sputnik. AS "Rīgas Centrāltirgus" zaudējumi gada laikā auguši vairāk nekā par 100 tūkstošiem eiro, stāsta jauns.lv.

Tīmekļa vietnē Firmas.lv publicētie dati liecina, ka 2018. gadā uzņēmuma zaudējumi sastādījuši 100 473 eiro, bet 2019. gadā zaudējumi pieauguši gandrīz divkārt un sastādījuši 215 982 eiro. Rīgas Centrāltirgus apgrozījums 2019. gadā sasniedzis 7,3 miljonus eiro – tas bija par 4,1% lielāks nekā 2018. gadā.

Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija
Trešā daļa produktu valstī nonāk atkritumos

Uzņēmuma vadība informēja, ka zaudējumus būšot iespējams segt, pateicoties agrāko gadu nesadalītajai peļņai.

Iepriekš vēstīts, ka rīdzinieki ir sašutuši par higiēnas trūkumu Centrāltirgū.

Toreiz kāda rīdziniece raidījumam "Bez Tabu" atklājusi: viņa savām acīm redzējusi, kā pārdevēja bez cimdiem iepakojusi pankūkas, pēc tam griezusi sieru, vēlāk – pakasījusi galvu un galu galā pieķērusies telefonam. Nebijis ne miņas no roku mazgāšanas vai vismaz to apstrādes ar antiseptiskiem līdzekļiem.

Atzīmētas arī, ka pēc brīža pārdevēja viesmīlīgi aicināja nogaršot ar kailām rokām sagriezto sieru un pastiepa pircējam tām pašām rokām – bez cimdiem.

Valsts Pārtikas un veterinārais dienests komentēja situāciju, atzīmējot, ka pārbaudes tirgū ir visnotaļ biežas. Šogad jau veiktas 119 pārbaudes, 11 reizes pārbaudīts piena paviljons.

Ziņu lente
0