Mediji: Turcija pārvieto tankus tuvāk Grieķijas robežām

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста в Москве против действий ВВС Турции
Акция протеста в Москве против действий ВВС Турции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējās nedēļās Atēnu un Ankaras attiecības ir krasi pasliktinājušās, ņemot vērā Turcijas seismiskos pētijumus Vidusjūras austrumu daļā, rajonā, ko Grieķija uzskata par savu ekskluzīvo ekonomisko zonu.

RĪGA, 6. septembris - Sputnik. Turcija pārvieto tankus no Hataja provinces valsts dienvidaustrumos uz Edirnes provinci ziemeļrietumos, kas robežojas ar Grieķiju, ņemot vērā krīzi Vidusjūras austrumos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru IHA.  

Saskaņā ar aģentūras rīcībā esošo informāciju, kas saņemta no avotiem militārpersonu aprindās, divi konvoji ar tehniku, kas pārved aptuveni 40 tankus, pametuši Reihanlas rajonu Hataja provincē pie Sīrijas robežas. Domājams, tanki tiks nogādāti Edirnē pa dzelzceļu.

Страны мира. Турция - Sputnik Latvija
Turcija vēsta par militāra konflikta risku ar Grieķiju

Pēdējās nedēļās Atēnu un Ankaras attiecības ir krasi pasliktinājušās, jo Turcijas kuģis "Oruç Reis" sācis seismiskos pētijumus Vidusjūras austrumu daļā, rajonā, ko Grieķija uzskata par savu ekskluzīvo ekonomisko zonu.

Grieķijas bruņotajos spēkos ieviests paaugstinātas kaujas gatavibas režīms. Turcija turpina pērījumus arī rajonā, ko par savu EEZ uzskata Kipra.

Grieķija un Turcija pārmet viena otrai nelikumīgas vienošanās par jūras zonu delimitāciju, kas neņem vērā citu pušu intereses.

Ziņu lente
0