Bīstamā Latvija: Baltijas valstis bēdīgā reitinga augšgalā

CC0 / pxhere / Насилие
Насилие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstīs iedzīvotāji gāja bojā vardarbības rezultātā vairākas reizes biežāk nekā Rietumeiropā.

RĪGA, 5. septembris - Sputnik. Latvijā par uzbrukumu upuriem kļūst piecas reizes vairāk cilvēku nekā vidēji ES, ziņo Eurostat.

Par vardarbīgu nāvi uzskata nāvi, kas notikusi tīšas slepkavības vai sakropļošanas ar nodomu nogalināt rezultātā, jāatzīmē, ka no šīs statistikas ir izslēgti nāves gadījumi karā.

Насилие - Sputnik Latvija
Lietuva atzīta par Eiropas līderi bulinga ziņā bērnu un pusaudžu vidū

2016. gadā ES uzbrukumu rezultātā gājuši bojā 3 tūkstoši 124 cilvēku (0,7 upuri uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju), par 312 mazāk nekā gadu pirms tam un par 901 mazāk nekā 2011. gadā. Vairums upuru (65%) bija vīrieši. Šādu nāves gadījumu skaits katru gadu tiek samazināts.

Visaugstākais vardarbīgo nāves gadījumu līmenis ir Baltijas valstīs. 2017. gadā Latvijā uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju - 3,8 gadījumi, Lietuvā - 2,8, bet Igaunijā - 2,3. Tādējādi visas trīs Baltijas valstis ierindojusies Eiropas antireitinga augšgalā.

Vismazāk vardarbīgo nāvju ir Luksemburgā (0,2), Vācijā un Īrijā (0,4), Francijā, Itālijā un Slovākijā (0,5).

Turklāt Francijas statistiku bojā divi aizjūras reģioni - Majota (5,3) un Francijas Gviāna (4,3). Daudz vardarbīgu nāvju ir portugāļu Madeirā (3,4), centrālajā Lietuvā (3,3) un Rumānijas ziemeļaustrumos (2,6) (Latviju un Igauniju uz reģioniem nedala).

Ziņu lente
0