Latvija neiekļāva Igauniju un Lietuvu "dzeltenajā sarakstā"

© Sputnik / Sergey MelkonovГраница Эстонии с Латвией
Граница Эстонии с Латвией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļojumus Baltijas valstu robežās bez nepieciešamības ievērot pašizolāciju būs iespējams veikt vēl vismaz nedēļu.

RĪGA, 5. septembris - Sputnik. Šo piektdien Latvija neiekļāva Lietuvu un Igauniju to valstu "dzeltenajā sarakstā", atgriežoties no kurām jāievēro divu nedēļu pašizolācija, braucieni kaimiņvalstīs netiks ierobežoti vēl vismaz nedēļu, vēsta Mixnews.\

4. septembrī Latvijas valdība sanākusi ārkārtējā sēdē, lai pieņemtu lēmumu par to, kā rīkoties Covid-19 pacientu skaita strauja pieauguma gadījumā kaimiņvalstīs.

Илзе Винькеле - Sputnik Latvija
Viņķele aicina atturēties no braucieniem uz Lietuvu un Igauniju

Tikšanās sākumā veselības ministre Ilze Viņķele informēja, ka kaimiņvalstis ir pielikušas visas pūles, lai saglabātu iespēju brīvi ceļot pa Baltijas valstīm vismaz nedēļas laikā, ņemot vērā pašreizējos datus par Covid-19 Igaunijā un Lietuvā.

Divu nedēļu laikā saslimstības rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Lietuvā bija 16,1, Igaunijā – 16,4, liecina Eiropas Kontroles un profilakses centra 4. septembrī publicētā statistika. Latvija iekļauj valstis "dzeltenajā sarakstā", sākot ar 16 saslimušiem uz simt tūkstošiem iedzīvotāju divu nedēļu laikā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā Facebook lapā pastāstīja, ka, pēc Latvijas Veselības ministrijas datiem, saslimstības rādītāji kaimiņvalstīs tomēr ir zemāki par 16 uz 100 tūkstošiem.

Atgādinām, ka maijā Latvija, Lietuva un Igaunija atcēla ierobežojumus pārrobežu braucieniem savu valstu iedzīvotājiem, nosaucot to par "Baltijas burbuli". Saskaņā ar spēkā esošajiem noteikumiem Baltijas valstu pilsoņi un personas, kurām ir tiesības dzīvot šajās republikās, bez ierobežojumiem var ceļot uz Lietuvu, Igauniju un Latviju, ja šīs personas pēdējo divu nedēļu laikā nav izbraukušas ārpus Baltijas valstīm, ja tām nav jāievēro pašizolācija un ja tām nav respiratorās infekcijas pazīmju.

Ziņu lente
0