Die Welt: Krievija neievainojama sankciju priekšā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМосковский Кремль и небоскребы делового центра "Москва-сити", архивное фото
Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu politiķi apspriež iespēju pastiprināt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, bet situācija ir mainījusies un ievērojami atšķiras, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem.

RĪGA, 5. septembris - Sputnik. Nozīmīgas Krievijas valūtas rezerves pasarga valsti no Rietumu sankcijām. Šādu viedokli izteica laikraksta Die Welt vecākais biznesa redaktors Holgers Cšepitcs, vēsta RIA Novosti.

Rietumu politiķi apspriež iespēju pastiprināt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, bet situācija ir mainījusies un ievērojami atšķiras, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, teikts rakstā.

"Krievijai ir pasaulē piektās lielākas finanšu rezerves un sestais no gala valsts parāda apmērs. Valdībai ir visai komforts stāvoklis, jo ģeopolitiskajā plānā tā nav īpaši ievainojama," tāds ir neatkarīgās konsaltinga kompānijas Macro-Advisory stratēģa Krisa Vifera viedoklis.

Участники акции протеста на площади Независимости в Минске - Sputnik Latvija
Reuters: ASV plāno vērst sankcijas pret Krieviju par iejaukšanos Baltkrievijas lietās

Krīzes laikā Krievija ir ievērojami palielinājusi savas rezerves. Cšepitcs atgādina, ka nesen to apjoms sasniedzis rekordu līmeni – 600 miljardus dolāru. Tas notika pat neskatoties uz pret Krieviju vērsto sankciju saglabāšanu un ne īpaši augstajām naftas cenām, kas, pēc autora domām, esot Krievijas galvenais ienākumu avots.

Pie šādiem veiksmīgiem rezultātiem, kā uzskata žurnālists, ir novedusi prezidenta Vladimira Putina ekonomiskā politika. Pēc Cšepitca domām, Krievijas līderim "ir virkne ļoti svarīgu principu un pārliecību ekonomiskajā jomā". No tiem autors īpaši izšķir finanšu rezervju pieauguma stratēģiju un centienus izvairīties no pārmērīgas parādu slodzes. Tāpat eksperts uzsver Krievijas valūtu rezervju restrukturizācijas nozīmi, proti, atteikšanos no dolāra par labu zelta krājumu palielināšanai.

Tieši pateicoties visām šīm darbībām, pēc Cšepitca domām, Krievijas rezervēm izdevās sasniegt rekordlielus rādītājus. Autors norāda, ka tikai šogad valsts kase saņēma papildu 47 miljardus dolāru, turklāt zelta daļa (ņemot vērā to cenu palielināšanu) bija aptuveni 38 miljardi.

Ziņu lente
0