Vai jaunās varas laikos Rīga svinēs Uzvaras dienu un kur 16. martā ies leģionāri

© Sputnik / Sergey MelkonovДень Победы у памятника Освободителям в Риге
День Победы у памятника Освободителям в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs Filips Rajevskis pastāstīja, kāds, pēc viņa domām, liktenis sagaida Latvijas varasiestādēm strīdīgos svētkus jaunās varas laikos Rīgā.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Radio Baltkom ēterā politologs Filips Rajevskis pastāstīja, kā viņš redz 9. maija likteni Rīgā jaunās varas laikos, kā arī kas notiks ar latviešu leģionāriem, kuri okupē Rīgu 16. martā.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Lai dzīvo latviskā Rīga? Premjerministrs apsveicis ar valdošo partiju uzvaru

Atgādināsim, ka, saskaņā ar Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Rīgas domē iekļuvuši 7 politiskie spēki: "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" var rēķināties ar 18 mandātiem, "Saskaņa" saņems 12, "Jaunā Vienotība" – 10, Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība – 7, "Gods kalpot Rīgai" – 5, LKS un Jaunā konservatīvā partija – pa 4 katrai.

Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš uzreiz pēc vēlēšanām augsti novērtēja šos rezultātus un jau nosauca valdošo uzvaru par lielisku iespēju koalīcijai strādāt ne tikai valdībā, bet arī Rīgas domē, veiksmīgi veidojot pašvaldības sadarbību ar valsti.

Politologs Rajevskis pieņem, ka šī "lieliskā iespēja" atspoguļosies uz Latvijas varasiestādēm strīdīgiem, taču plaši svinētiem svētkiem – tas ir visiem krieviem svētā Uzvaras diena 9. maijs, kā arī svētki-antagonisti – latviešu leģionāra diena 16. marts.

Pēc Rajevska domām, diez vai ar šiem datumiem Rīgā notiks kaut kādas lielas izmaiņas. Vienīgi 9. maija svinības varētu kļūt pieticīgākas. Tas var notikt tā iemesla dēļ, ka agrāk šos svētkus organizēja pilsētas vadībai tuvi cilvēki, bet tagad situācija mainīsies, taču pārsvarā ekonomisku iemeslu pēc.

"Jautājums, protams, ir, cik pompozs būs 9. maija pasākums, jo cilvēki, kuri to organizēja, bija pietuvināti pie varas, tur bija cits finansējums. Šis jautājums ir vairāk ekonomisks, nekā politisks," paskaidroja Rajevskis.

Mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis pēc "Attīstībai/Par!" - "Progresīvo" un "Jaunās Vienotības" deputātu tikšanās 31. augustā paziņoja, ka galvaspilsētas domes jaunā sasaukuma koalīciju centīsies izveidot no 4 frakcijām: "Attīstībai/Par!" - "Progresīvie", "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība – Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

Ziņu lente
0