Militārais eksperts: Krievijas reakcija uz provokācijām kaitina NATO

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasСамолеты-перехватчики Су-27
Самолеты-перехватчики Су-27 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu žurnālists pastāstīja par Krievijas atklātajām NATO "neiedomājamajām kļūdām". Radio Sputnik ēterā militārais eksperts, Stratēģiskās konjunktūras centra direktors Ivans Konovalovs komentēja publikāciju, norādot, ka runāt par alianses taktisko kļūdu nav jēgas.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Veiksmīgās Krievijas iznīcinātāju amerikāņu militāro lidmašīnu pārtveršanas atklāj virkni "neiedomājamo NATO kļūdu". Šādu viedokli Washington Examiner rakstā pauda publicists Tods Rogans.

Žurnālists izanalizēja divus šādus incidentus, kuri notika 28. augustā virs Baltijas un Melnās jūras. Abos gadījumos Krievijas iznīcinātāji Su-27 pārtvēra ASV GKS B-52, kuri pietuvojās Krievijas robežām.

Истребитель Су-27 - Sputnik Latvija
Su-27 pārtvēra ASV bumbvedēju virs Baltijas jūras

Rogans asi kritizē NATO GKS pavēlniecību Eiropā, paziņojot par "neiedomājamajām kļūdām" un "nopietnu alianses taktisko kļūdu". Pēc publicista sacītā, Krievija "īpaši nemīl" NATO lidmašīnu lidojumus Kaļiņingradas un savas rietumu robežas tuvumā. Līdz ar to viņam radās jautājums, kāpēc Amerikas bombardētāji lido bez iznīcinātāju pavadījuma, lai gan, pēc Rogana domām, NATO bija jāparedz Krievijas lidmašīnu B-52 pārtveršanas "augstais risks".

Pēc raksta autora domām, ASV aizsardzības ministram Markam Esperam ir jātiek skaidrībā ar situāciju ar Krievijas alianses lidmašīnu pārtveršanu. Ja NATO komandieri nemainīs savu taktiku, viņi ir jāaizvieto, secina publicists.

Aizsardzības ministrija regulāri ziņo par NATO dalībvalstu lidmašīnu pārtveršanu Krievijas robežu tuvumā. Militārajā iestādē vairākkārt uzsvēra, ka iznīcinātāju lidojumi notiek stingrā atbilstībā ar starptautiskajiem gaisa telpas izmantošanas noteikumiem.

Radio Sputnik ēterā militārais eksperts, Stratēģiskās konjunktūras centra direktors Ivans Konovalovs komentēja publikāciju, norādot, ka runāt par alianses taktisko kļūdu nav jēgas.

"Žurnālists meklē NATO un Amerikas pavēlniecības darbībās taktisko un stratēģisko jēgu – aviācijas pielietošanu pēc nolūka. Taču patiesībā šīm NATO darbībām ir provokatīvs raksturs. Tās tiek veiktas, lai izprovocētu Krieviju, un pēc tam uzpūstu to presē un savos analītiskajos ziņojumos. Tad kā var runāt par taktiskām kļūdām? Krievijai, neapšaubāmi, ir jāreaģē. Krievijas lidotāji reaģē absolūti adekvāti un pareizi. Un tas vēl vairāk kaitina NATO un amerikāņus, kuri balstās tikai uz vienas lietas – provokācijas. Viņi absolūti nespriež, vai taktiskā ziņā tas ir pareizi vai nav. Amerikāņu žurnālistam pirmām kārtām bija jāiziet no tā," uzskata Ivans Konovalovs.
Ziņu lente
0