Šuplinska: datori Latvijas skolās nonāks tikai oktobra beigās

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasДети и социальные сети
Дети и социальные сети - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizkavēšanās ar skolām iegādāto datoru piegādi ir saistīta ar neizbēgamajiem birokrātiskajiem procesiem.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska pastāstīja, ka portatīvos datorus, kas tiks iepirkti par valsts budžeta līdzekļiem, tiks nodoti skolām tikai oktobra beigās vai novembra sākumā, vēsta Tvnet.lv.

Zināms, ka augustā valdība piešķīra IZM 3,97 miljonus eiro vispārizglītojošo skolu tehniskā nodrošinājuma uzlabošanai.

Šuplinska konstatēja, ka iekārtu piegāde aizkavējas birokrātisko procedūru dēļ, kas tādā procesā diemžēl ir neizbēgami.

В учебном кабинете - Sputnik Latvija
Šuplinska dedzina ar napalmu: Rīgas skolas direktore par IZM trikiem ar tālmācību

Koronavirusa pandēmijas dēļ mācību gada beigas Latvijas skolās notika attālināto mācību režīmā, kas atklāja virkni ar tehnisko nodrošinājumu un informācijas tehnoloģiju izmantošanu saistītu problēmu.

Iepriekš vēstīts, ka augustā sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss sākās parakstu vākšana petīcijai "Par izglītības ieguves formu brīvu izvēli", kas ierosina rūpīgāk reglamentēt skolēnu attālināto mācību jautājumu.

Iniciatīvas autori uzskata, ka bērnu tiesības attālināto mācību kontekstā nav pietiekami noteiktas likumdošanā. Viņi atzīmē, ka jaunā koronavīrusa pandēmijas periodā informācijas tehnoloģiju pielietošanas pieaugums skolu izglītībā bija piespiedu pasākums.

Nav piemirsti arī skolēni, kas pandēmijas laikā nevarēja normāli mācīties attālināti, jo viņiem nebija laba datora. Autori iesaka paredzēt likumā, ka tālmācību situācijā personālais dators pieder pie izglītības pamata infrastruktūras un bērniem tas jāiegādājas uz valsts vai pašvaldības līdzekļu rēķina.

Ziņu lente
0