Paturiet to prātā: Rīgas cirks sniegs pēdējos priekšnesumus pirms slēgšanas

© Sergey MelkonovДни открытых дверей в Рижском цирке – последняя возможность побывать в здании до реконструкции
Дни открытых дверей в Рижском цирке – последняя возможность побывать в здании до реконструкции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms slēgšanas uz ilgu rekonstrukciju Rīgas cirks organizējis savdabīgas Atvērto durvju dienas: cirka vadība preses konferencē pastāstīja par saviem plāniem un atklāja jaunumus.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik, Simona Aleksejeva. Atjaunotais cirks durvis vērs tikai 2023. gada sākumā. Tagad, uz atvadām, ikvienam ir iespēja apciemot vēsturisko ēku, kādu to atceramies kopš bērnības, un pavērot pēdējos priekšnesumus.

© Sergey MelkonovCirka viesistaba tiks atklāta līdz septembra beigām
Paturiet to prātā: Rīgas cirks sniegs pēdējos priekšnesumus pirms slēgšanas - Sputnik Latvija
Cirka viesistaba tiks atklāta līdz septembra beigām

2., 3. un 4. septembrī cirka arēnā uzstāsies zviedru cirka apvienība "Kaaos Kaamos". Trīs vakarus pēc kārtas mākslinieki uzstāsies ar priekšnesumu "Aizmirsti Bābeli!" – akrobātisku stāstu par sasvstatpēju palīdzību, atbalstu un uzticēšanos centienos uzbūvēt visaugstāko torni. Trupa ir internacionāla – to veido zēni un meitenes no Vācijas, Francijas, Somijas un Zviedrijas.

Jauniešu uzstāšanās ir pēdējā iespēja ieraudzīt arēnu un aplūkot sienu zīmējumus gaitenī, kuros iemūžināti dresētāji, vingrotāji, klauni un akrobāti, kā arī četrkājainie mākslinieki – suņi, zirgi un tīģeri. Laba ziņa: visi zīmējumi tiks rūpīgi sanumurēti, demontēti un saglabāti kā vēsturisks mantojums.

© Sergey Melkonov Zviedru cirka "Kaaos Kaamos" akrobātu mēģinājums
Paturiet to prātā: Rīgas cirks sniegs pēdējos priekšnesumus pirms slēgšanas - Sputnik Latvija
Zviedru cirka "Kaaos Kaamos" akrobātu mēģinājums

Līdz septembra beigām ēkā strādās veikaliņš un informācijas centrs "Cirka viesistaba". Ieeja tajā ir no Merķeļa ielas. Te var nopirkt suvenīrus, inventāru žonglēšanai, iepazīties ar vēsturiskiem materiāliem un uzzināt, kādi ir grandiozie rekonstrukcijas plāni. Līdz 2023. gadam ēka paplašinās teritoriju un pārvērtīsies par supermodernu kvartālu, kas savienos Merķeļa un Alfrēda Kalniņa ielas. Piemēram, arhitektu birojs NRJA sarūpējis cirka kupolam papildu "cepurīti", lai uzlabotu ēkas energoefektivitāti.

© Sergey MelkonovGaiteni izrotā attēli no cirka dzīves
Paturiet to prātā: Rīgas cirks sniegs pēdējos priekšnesumus pirms slēgšanas - Sputnik Latvija
Gaiteni izrotā attēli no cirka dzīves

"Cirka viesistabā" pieejama informācija par Cirka skolas pasākumiem. Interesenti var tajā pieteikties – jaunajā mācību gadā laipni lūgti gan bērni, gan pieaugušie. Nodarbības notiks Pārdaugavā – cirka pagaidu telpās Zeļļu ielā 25 (bijusī LU Fizikas un matemātikas fakultāte). Jau šogad paralēli amatieru grupām tiks īstenota trīsposmu izglītības programma. Tā kļūs par pirmo soli pilnvērtīgas cirka izglītības vietējās infrastruktūras izveidei.

5. septembrī Rīgas cirkā no pl. 11:00 līdz 12:30 notiks ģimenes rīts. Tā vadītāji parādīs, kā manipulēt ar priekšmetiem, palīdzēs izgatavot žongliera inventāru un uzspēlēs ar apmeklētājiem gigantisku grīdas spēli "Cirks". Apmeklētājiem iepriekš jāpiesakās! Reģistrēties var turpat "Cirka viesistabā" vai "Cirka viesistabas" pasākumā Facebook.

© Sergey MelkonovRīgas Cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers.
Paturiet to prātā: Rīgas cirks sniegs pēdējos priekšnesumus pirms slēgšanas - Sputnik Latvija
Rīgas Cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Vai tiešām cirks klusēs līdz 2023. gadam? Nē, pēc pārvākšanās uz pagaidu telpām cirka vadībai ir papilnam radošu plānu. Iestudējumi tuvākajā laikā tiks demonstrēti ciemos – VEF Kultūras pilī un Rīgas Krievu drāmas teātrī. Piemēram, 13. un 14. novembrī Eiropas cirka nakts ietvaros Rīgā uzstāsies mākslinieks Monki no Nīderlandes, bet ziemas brīvdienās franču kolēģi Ea Eo parādīs "Kā sagaidīt citplanētiešus".

Ziņu lente
0