Viedoklis

"Dodiet naudu ekstrēmismam": kas un kā finansē Black Lives Matter

© Sputnik / Густаво Вальенте / Pāriet pie mediju bankasАкция BLM в Лондоне
Акция BLM в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņi iznīcina paši savas valsts sabiedrību, kultūru un vēsturi. Kas viņus finansē? Revolūcijas, ielu dumpji un pārējie grautiņi taču vienmēr prasa naudu… Šajā gadījumā ir par amerikāņu nēģeru kustības Black Lives Matter donoriem.

Nekādu noslēpumu nav. Ļaudis no konservatīvā fonda "Mantojums" tikai ieskatījās starptautiskā fonda BLM vietnē - tur lepni uzskaitītas 18 korporācijas, kas piešķīrušas graujošajai kustībai simtiem tūkstošu dolāru. Parastie personāži – Amazon, Microsoft, Airbnb, skaņu ierakstu kompānijas Atlantic un Warner... un vēl daži mazāk pazīstami kosmētikas, "sporta" dzērienu utt. ražotāji, portālā RIA Novosti konstatēja Dmitrijs Kosirevs.

Ko tas nozīmē? Uz šo jautājumu ir divas iespējamas atbildes. Pirmā ir vienkārša un labi zināma. Ir virkne korporāciju, kas piešķir naudu pašreizējā prezidenta gāšanai un sabiedrības graušanai, un ne jau tikai ASV. Runa ir par vardarbīgu revolūciju, ko vada Demokrātiskā partija, bet patiesībā – oligarhi, kam vajadzīga cita sabiedrība un citāds dzīves stils miljoniem cilvēku.

Паспорт негражданина Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nevarat elpot – sāciet domāt: kāpēc akcija pret rasismu Rīgā kļuvusi par farsu?

Kāpēc tad viņi dod naudu arī BLM? Bet kāpēc gan ne? Var jau domāt, ka šajā gadījumā ir par traku. Paskatīsimies, kā tika mēģināts noskaidrot, par kādu kustību ir runa. Tās līderi dēvē sevi par "izglītotiem marksistiem" (interesanti, ko par to teiktu Kārlis Markss), viņi ir pret ģimeni, policiju, cietumiem un kapitālismu, viņi gatavo grautiņu komandas, ko visi esam redzējuši televizorā. Pie tam viņi ir rasisti (necieš baltos), nemīl demokrātiju un iedzen strupceļā savu nacionālo grupu ASV – melnos, kuri nav ieraduši ienīst visu, izņemot savējos. Vārdu sakot ne visi noteikti ir teroristi, taču ekstrēmisms ir acīmredzams.

Vai viņi pārvērtīs ASV par triumfējošu nēģeru valsti, kam uztura līdzekļus dos valsts (tas ir, cilvēki ar citādu ādas krādu)? Diez vai. Taču viņi labi noder kā haosa ierocis. Tāpēc bizness dod viņiem naudu, nebīstoties pats nokļūt zem gruvešiem.

Taču tas ir tikai vienkāršākais skaidrojums. Ir vēl viens, daudz sarežģītāks un ļaunāks: daudzas korporācijas neatbalsta BLM un negrib iznīcināt Ameriku, taču ir spiestas dot naudu šai komandai, jo izstrādāta tehnoloģija, kuras apstākļos nevar nedot.

Tai vajadzētu mūs ieinteresēt vairāk nekā kaut kādu korporāciju dalībai pilsoņu karā: lieta tāda, ka tehnoloģijām bieži vien nav nacionalitātes, un tās var pielietot, kur vien iegribas.

Protams, biznesu "slauc" mafija, šī jau ir gadsimtiem sena tehnoloģija. Taču mafija – tā ir tīra vardarbība, viegli piesegta ar solījumiem "atrisināt problēmas". Mūsdienīgas, atklātas un masveidīgas naudas izspiešanas metodes paši pirmie izmēģināja ekoteroristi no planētas glābēju pulka. Globālās sasilšanās histērija sākās jau 70.-80. gados. Korporāciju apmeklē apgaroti ekologi, varbūt ar diplomiem, varbūt ne, un saka: planētai ilgs mūžs vairs nav atlicis. Mēs ziedojam savas dzīvības cīņai ar šiem draudiem. Cik dosiet jūs?

Протесты в Висконсине - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Šāva bērnu acu priekšā". Kāpēc dumpojas vēl viena amerikāņu pilsēta

Kāpēc tādā gadījumā vienkāršāk ir iedot, nekā iedziļināties klimatoloģijas finansēs? Tāpēc, ka par to pašu, no biznesa izspiesto naudu tiek pavairota vispārējas histērijas atmosfēra. Demonstrācijas, publikācijas, "zvaigžņu" uzstāšanās... ANO aicinājumi, Nobela prēmijas, starptautiskas konvencijas un konferences... Galu galā iznāk lielisks mūžīgais dzinējs: miljardiem vērta industrija, kas sadala naudas plūsmas iespaidīgos mērogos un paātrina pati sevi.

Šīs tehnoloģijas pamatā ir nepieciešamība sakaitēt kampaņas morālo atmosfēru līdz baltkvēlei. Ir cīnītāji, gatavi stāties pretī neredzētu mērogu draudiem, ir miljoni, kas par viņiem ir stāvā sajūsmā, bet kompānijas, kas nedod šiem nolūkiem naudu, riskē ar vispārēju boikotu. Tāds pats liktenis sagaida klimatologus, kuri uzdrīkstas apšaubīt aktīvistu trakās rosības zinātnisko bāzi.

Tomēr planētas glābēji tikai parādīja ceļu daudziem citiem. Kurš gan iebildīs pret tik drošu un vienkāršu naudas saņemšanas metodi? Tieši tāpat strādā tie, kas cīnās pret gaļu, varmākām (kustība MeToo) un tagad – arī pret rasismu. Neviens neslēpj savus ziedojumus tādām kustībām, gluži pretēji.

Dažas aptaujas rāda, ka BLM mērķus atbalsta līdz divas trešdaļas amerikāņu. Ne jau visi metas ceļos apspiesto melno priekšā tikai baiļu spiesti – ir tādi, kas tā rīkojas aizkustinājumā. Tā nu korporācijas ir spiestas peldēt šajā eksaltācijas straumē, arī tad, ja saprot, ka pa ceļam iznīcina paši savu valsti.

Aprakstītā tehnoloģija ir bīstama, jo līdz šim nav atrasta ideāla pretinde pret to. Tāpēc jau tik slikti darbojas pierādījumu un faktu pielietojums.

Протестующие обезглавили монумент первооткрывателя Америки Христофора Колумба в Бостоне - Sputnik Latvija
Neatkarības dienā ASV gāzts Kristofora Kolumba piemineklis un sadedzināts karogs

Sākumā, ja atceraties, faktus pieprasīja pat no tiem, kuri pareģoja planētas bojāeju gan 1999. gadā, gan vēlāk... Bet rasisma kontekstā ASV tikai nupat ceļas sašutuma vilnis: ak tā, tātad mēs esam rasisti? Bet kurai nacionālajai grupai ASV ir savas vietnes, bāri, klubi, kur neielaiž ne baltos, ne citus? Kas baro melnos, kuri uzskata par pašsaprotamu dzīvot uz pabalsta rēķina un pieprasa tā pieaugumu uz "vergturu pēcteču" rēķina?

Tomēr vēl ir jāiemanās pārspēt profesionālos aktīvistus histērijas audzēšanas jomā, nerunājot jau par to, ka tad noteikti sāksies pilsoņu karš. Iztēlosimies divas korporāciju grupas, kas atbalsta pretējās konflikta puses un aģitē boikotēt to kompāniju produkciju, kas ir "pret mums". Tad būs vēl ļaunāk nekā tagad.

Ziņu lente
0