"Gazprom" iesniedzis sūdzības pret Polijas antimonopola regulatoru

© Photo Nord Stream 2 / Paul LangrockТрубы газопровода "Северный поток — 2"
Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērnā gada maijā Polijas antimonopola regulators apsūdzēja "Gazprom" un piecus koncerna partnerus projektā "Ziemeļu straume 2" par Polijas antimonopola likumdošanas pārkāpumiem.

RĪGA, 1. septembris - Sputnik. Koncerns "Gazprom" iesniedzis sūdzības Polijas tiesā pret valsts antimonopola regulatoru UOKiK, ņemot vērā ierobežoto piekļuvi pierādījumiem, kas savākti izmeklēšanā "Ziemeļu straumes 2" jautājumā, teikts kompānijas atskaitē, vēsta RIA Novosti.

"2020. gada 24. augustā PAS "Gazprom" iesniedza apelācijas sūdzības kompetentā Polijas tiesā pret Polijas antimonopola iestādes (Polijas Konkurences un patērētāju tiesību aizsardzības komiteja) lēmumiem ierobežot PAS "Gazprom" piekļuvi pierādījumiem, kas savākti izmeklēšanas gaitā par PAS "Gazprom" un ārvalstu investoru domājamo koncentrāciju projekta "Ziemeļu straume 2"realizācijas gaitā," informēja koncerns.

Трубоукладочное судно Solitaire - Sputnik Latvija
Nejaušs demaršs: kā ES valstis apsprieda "Ziemeļu straumi 2"

Pērnā gada maijā Polijas antimonopola regulators apsūdzēja "Gazprom" un piecus koncerna partnerus – OMV, Wintershall, Shell, Uniper un Engie par Polijas antimonopola likumdošanas pārkāpumiem gāzesvada būvdarbu finansējuma dēļ. Novembrī iestāde piesprieda sodu Francijas uzņēmumam Engie 172 miljonu zlotu (aptuveni 45 miljoni dolāru) apmērā par informācijas nesniegšanu lietas ietvaros. šī gada sākumā UOKiK vērsās arī "Gazprom" ar lūgumu iesniegt jaunu informāciju izmeklēšanas ietvaros pret "Ziemeļu straumi 2", bet Krievijas kompānija palūdza tādu pieprasījumu pamatot.

Rezultātā UOKiK informēja, ka "Gazprom" piespriests sods 50 miljonu eiro apmērā par atteikšanos sadarboties "Ziemeļu straumes 2" lietā. Tas ir maksimālais sods, ko valsts normatīvie akti paredz par informācijas nesniegšanu. Regulators apgalvoja, ka izmeklēšanas gaitā vērsies pie "Gazprom" ar prasību iesniegt ar lietu saistītus dokumentus, bet kompānija atteikusies uzrādīt datus.

Savukārt "Gazprom" norādīja, ka UOKiK pieprasītajai informācijai nebija nekāda sakara ar antimonopola izmeklēšanas subjektu un Krievijas kompānija pārsūdzēs regulatora lēmumu tiesā.

Ziņu lente
0