Lai dzīvo latviskā Rīga? Premjerministrs apsveicis ar valdošo partiju uzvaru

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš uzskata, ka valdošo partiju uzvara Rīgas domes vēlēšanās nodrošinās galvaspilsētas domes un valsts labu sadarbību.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš pauda prieku par valdošo partiju uzvaru Rīgas domes vēlēšanās, vēsta Rus.lsm.lv.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati, kas tika publicēti pēc vēlētāju balsu skaitīšanas, partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" saņēmuši lielāko balsu skaitu – 26,16%. "Jaunā Vienotība" saņēmusi 15,24%, Nacioālās apvienības un Latvijas reģionu apvienības bloks - 9,64% balsu.

Арнис Кактиньш, Руководитель Центра исследований общественного мнения (SKDS) - Sputnik Latvija
Politika
Latviešu sociologs pastāstīja, kā partiju reitingi ietekmē vēlēšanas

Kariņš augstu novērtēja šos sasniegumus un atzīmēja, ka valdošās partijas ir pierādījušas: tās spēj pārliecināt vēlētājus.

Valdošo partiju uzvaru politiķis nosauca par lielisku iespēju koalīcijai strādāt ne tikai valdībā, bet arī Rīgas domē, veidojot sekmīgu pašvaldības sadarbību ar valsti. Ministru prezidents atzīmēja, ka visas rīdzinieku problēmas esot radījis tādas sadarbības trukums. Taču tagad šis šķērslis aizbīdīts malā.

​Jau šodien bloka "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" līderis Mārtiņš Staķis aicinās uz pārrunām partiju pārstāvjus, kas pārvarējušas 5% slieksni.

Atgādināsim, ka "Saskaņa" Rīgas domes vēlēšanās ieņēmusi otro vietu ar 16,89% rīdzinieku balsu, "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) - 7,72%, Latvijas Krievu savienība (LKS) - 6,52%, Jaunā konservatīvā partija - 6,39%.

Ziņu lente
0