Baltkrievija ir gatava sarīkot PČ-2021 hokejā arī bez Latvijas

© Reuters/POOL / Pāriet pie mediju bankasХоккей. Чемпионат мира. Матч Германия – Латвия
Хоккей. Чемпионат мира. Матч Германия – Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildot uz Latvijas politiķu paziņojumiem par neiespējamību rīkot gaidāmo pasaules turnīru hokejā kopā ar Baltkrieviju, oficiālā Minska paziņoja, ka valsts var tikt galā ar PČ-2021 arī pati.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Baltkrievijas Hokeja federācija (BHF) ziņo, ka piektdien Minskā notika PČ-2021 sagatavošanās un rīkošanas organizatoru komitejas sēde. BHF priekšsēdētāja vietas izpildītājs Dmitrijs Baskovs atzīmēja, ka Latvijas atteikuma gadījumā rīkot savstarpēju čempionātu, Baltkrievijai ir pietiekami daudz resursu un infrastruktūras iespēju, lai sarīkotu turnīru patstāvīgi. Par to liecina arī Minskas pieredze 2014. gadā, kad Baltkrievija pirmo reizi pati un veiksmīgi sarīkoja PČ hokejā.

Tiek minēti arī Baltkrievijas premjerministra Romāna Golovčenko vārdi, kuru pirms dažām dienām oficiālās Rīgas izteiktie paziņojumi nedaudz pārsteidza. Viņš atzīmēja, ka abu valstu hokeja federāciju efektīvās sadarbības fonā nesenais Latvijas premjerministra piedāvājums par Baltkrievijas aizstāšanu PČ-2021 rīkotāja statusā skan samērā "dīvaini".

Хоккей. Чемпионат мира. Финальный матч - Sputnik Latvija
Somija ir gatava sarīkot daļu PČ hokejā pie sevis

Golovčenko uzsvēra, ka Baltkrievija turpina īstenot aktīvu gatavošanos čempionātam hokejā, īsteno atbilstošā investīciju projekta biznesa plānu, darbā ir iesaistītas visas 12 turnīra organizatoru komitejas apakškomitejas.

Atgādināsim, ka Latvijas premjers Krišjānis Kariņš pieļāva Latvijas atteikšanos rīkot savstarpēju PČ-2021 ar Baltkrieviju sakarā ar kaimiņvalstī radušos politisko situāciju. Baltijas valstis aktīvi atbalsta Baltkrievijas iedzīvotājus, kurus neapmierina prezidenta vēlēšanu rezultāti, un nosoda kārtības sargu darbības attiecībā pret demonstrantiem.

2021. gada Pasaules čempionātam hokejā jānotiek Minskā un Rīgā no 21. maija līdz 6. jūnijam. Analoģisku turnīru šogad, kuram bija jānotiek Zviedrijā, nācās atcelt pandēmijas dēļ.

Ziņu lente
0