Ukraina apturējusi visus kontaktus ar Baltkrieviju

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasЗдание МИДа Украины
Здание МИДа Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas ĀM vadītājs Dmitrijs Kuļeba paziņoja, ka Kijeva apturējusi visus kontaktus ar Minsku līdz brīdim, kamēr nepārliecināsies, ka sakari ar Baltkrieviju nekaitēs reputācijai.

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. Ukrainas ārlietu ministrs Dmitrijs Kuļeba paziņoja, ka Kijeva iepauzē visus procesus un kontaktus ar Minsku, vēsta RIA Novosti. Tāpat Kuļeba pastāstīja, kad oficiālā Kijeva plāno atjaunot šos kontaktus.

"Tikai kad mēs pārliecināsimies par to, ka šie kontakti neradīs reputācijas, morālos un ētiskos zaudējumus Ukrainai," uzsvēra ministrs.

Акция протеста в Минске - Sputnik Latvija
Minska atteica vizītē Baltijas valstu valdību un ĀM vadītājiem

Turklāt Kuļeba paziņoja, ka Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis pēc vēlēšanām Baltkrievijā nav kontaktējis ar prezidentu Aleksandru Lukašenko. Un pagaidām tas neietilpst viņa plānos.

Iepriekš Lukašenko paziņoja, ka pret Baltkrieviju tiek rosināta "diplomātiskā kautuve". Tāpat viņš apsūdzēja dažus "nestabilos" kaimiņus par iejaukšanos Baltkrievijas iekšlietās, bet konkrēti Poliju – teritoriālajās pretenzijās uz Grodņas apgabalu.

Protesti Baltkrievijā

Atgādināsim, ka Baltkrievijā kopš 9. augusta turpinās masveida protesta akcijas pēc prezidenta vēlēšanām, kurās, saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komitejas oficiālajiem datiem, uzvarēja Aleksandrs Lukašenko ar 80,1% vēlētāju balsu. Otrajā vietā ir opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska, kura ieguva nedaudz vairāk par 10% balsu. Opozīcija neatzina oficiālos vēlēšanu rezultātus. Tihanovska izbraukusi no valsts uz Lietuvu.

Pirmajās dienās kārtības sargi nežēlīgi apspieda protesta akcijas. Saskaņā ar oficiālajiem datiem, tika aizturēti vairāk nekā 6,7 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 600 vērsās ar iesniegumiem par miesas bojājumu nodarīšanu aizturēšanas laikā. Saskaņā ar Veselības ministrijas datiem, trīs cilvēki gājuši bojā. Saskaņā ar IeM informāciju, nekārtību laikā cieta vairāk nekā 120 kārtības sargu. Vēlāk kārtības sargi pārstāja izdzenāt mītiņu un pielietot spēka metodes.

Ziņu lente
0