Trīs veiksmes faktori: PVO paslavēja Latviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā valdība un sabiedrība uzticas viens otram un ekspertiem – šādi PVO pārstāvis skaidro zemo Covid-19 izplatības līmeni valstī.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Latvijas valdības savlaicīga lēmumu pieņemšana ļāvusi ātrāk ierobežot Covid-19 izplatību un saslimstības rādītājus, paziņoja intervijā aģentūrai LETA Pasaules Veselības organizācijas pārstāvis Eiropā Mišels Tirēns, vēsta LSM.lv.

Врач в защитном костюме - Sputnik Latvija
Ārsts nosauca par kļūdu Latvijas lēmumu saīsināt izolācijas ar Covid-19 termiņu

Patlaban Latvijā ir zemākā Covid-19 saslimstība Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstu vidū. Pēc Tirēna domām, galvenā loma tajā ir trim faktoriem.

Pirmais – sabiedrības uzticēšanās politiķiem, jo līdz ar Covid-19 parādīšanos cilvēki saprata, ka situācija ir nopietna, un noticēja valdībai. Svarīgs izrādījās arī tas, ka valdība bija vienota, un visi ministri piedalījās lēmumu pieņemšanā.

"Šeit arī jāpiebilst, ka premjerministram Krišjānim Kariņam ir izdevies stiprināt Ministru kabineta vienotību, kas rezultātā ir atmaksājusies ar cilvēku uzticību valdībai," sacīja Tirēns.

Otrais faktors – tas, ka arī valdība uzticējās sabiedrībai.

Un, visbeidzot, Latvijas valdība pieņēma lēmumus, balstoties uz ekspertu viedokli un statistikas datiem. Pateicoties tam, Ministru kabinets varēja netērēt laiku strīdiem vai sabiedrības pārliecināšanai.

Сотрудница лаборатории - Sputnik Latvija
Latvijā kārtējais Covid-19 uzliesmojums: no 18 ievesti tikai divi gadījumi

Ņemot vērā visu augstākminēto, Latvijai, salīdzinot ar valstīm, kur bija līdzīgi apstākļi, izdevās trīs reizes samazināt Covid-19 izplatību, paziņoja Tirēns.

Pandēmijas laikā Latvijā tika veikti 242 823 Covid-19 testi, pozitīvi izrādījās 1360, 1135 cilvēki izveseļojās, 33 nomira.

Iepriekšējo 24 stundu laikā Covid-19 dēļ nav hospitalizēts neviens cilvēks. Slimnīcās turpina ārstēties trīs pacienti, visiem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopumā pēc ārstēšanās saistībā ar Covid-19 no slimnīcām izrakstīti 204 cilvēki.

Šonedēļ Veselības ministrija pārskatīja saslimušo izolācijas pārtraukšanas kārtību. Tagad, ar ārsta atļauju, pacients bez simptomiem varēs pārtraukt pašizolāciju jau 7. dienā pēc Covid-19 diagnosticēšanas.

Ziņu lente
0