Starptautiskā koalīcija pamet Tadži armijas bāzi Irākā

CC BY 2.0 / The U.S. Army / Returning to base / Американские военнослужащие в Афганистане
Американские военнослужащие в Афганистане - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koalīcija nodevusi Irākas valdībai iekārtas, īpašumus un objektus ar kopējo vērtību 347 miljonu dolāru apmērā.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Starptautiskā koalīcija ar ASV vadībā informēja, ka pamet Tadži armijas bāzi Irākā un nodot Irākas bruņotajiem spēkiem bāzes teritorijā izvietotos objektus un iekārtas.

Tadži armijas bāze izvietota uz ziemeļiem no Irākas galvaspilsētas Bagdādes. Šogad tā jau vairākkārt apšaudīta ar raķetēm.

"Ceremonijas gaitā 2020. gada 23. augustā operācijas Inherent Resolve apvienotā operatīvā grupa nodevusi Irākas drošības spēkiem objektu, ko koalīcijas spēki aizņēma Tadži nometnē Irākā," vēstīts koalīcijas paziņojumā.

"Koalīcija nodevusi Irākas valdībai iekārtas, īpašumus un objektus ar kopējo vērtību 347 miljonu dolāru apmērā," atzīmēts paziņojumā.

Американский военный с флагом США - Sputnik Latvija
ASV "pazaudēja" Irākā ieročus miljarda dolāru vērtībā

5. janvārī Irākas parlaments ar balsu vairākumu atbalstīja ārvalstu bruņoto spēku izvešanu no valsts teritorijas, kā arī nolēma pārskatīt sadarbību ar ASV vadīto starptautisko antiteroristisko koalīciju. Šie soļi tika sperti, atbildot uz operāciju, ko ASV organizēja 2. janvāri Bagdādes starptautiskās lidostas rajonā. Tās rezultātā gājis bojā Irānas ģenerālis, Islāma revolūcijas sargu korpusa speciālo uzdevumu vienības komandieris Kasems Suleimani un Irākas šiītu zemessargu komandiera vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss. Vašingtona uzskata, ka viņi ir vainojami par uzbrukuma organizāciju ASV vēstniecībai Bagdādē 2019. gada 31. decembrī. Atbildot uz slepkavību, Irāna uzbruka amerikāņu armijas bāzēm Irākā.

Pēc šiem notikumiem starptautiskā koalīcija ar ASV vadībā nodevusi Irākas bruņotajiem spēkiem virkni objektu, kuros līdz šim bija dislocēti amerikāņu karavīri, arī vairākas aviobāzes un koalīcijas militāro padomnieku galveno mītni. ASV prezidents Donalds Tramps iepriekš informēja, ka starptautiskās koalīcijas spēki tiks pilnībā izvesti no Irākas trīs gadu laikā.

Ziņu lente
0