Somija ir gatava sarīkot daļu PČ hokejā pie sevis

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasХоккей. Чемпионат мира. Финальный матч
Хоккей. Чемпионат мира. Финальный матч - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Latvija vai Baltkrievija nerīkos 2021. gada pasaules čempionātu hokejā, Somija ir gatava uzņemt turnīru pie sevis.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Nepieciešamības gadījumā Somija izskatīs iespēju pārņemt daļu 2021. gada pasaules čempionāta hokejā, vēsta Press.lv.

Par to paziņoja Somijas Hokeja asociācijas prezidents Harri Nummela.

Pasaules čempionātam jānotiek no 2021. gada 21. maija līdz 6. jūnijam Minskā un Rīgā, tomēr šonedēļ Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka esošās politiskās situācijas Baltkrievijā dēļ Latvija nevar rīkot čempionātu kopā ar to, un aicināja pārnest turnīra Baltkrievijas daļu uz kādu citu valsti.

Сборная Латвии по хоккею - Sputnik Latvija
Latvija lūdz IIHF atrast citu valsti Baltkrievijas vietā savstarpējai PČ 2021 rīkošanai

Ja Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) atteiksies pārcelt turnīru no Minskas un situācija Baltkrievijā nemainīsies, Latvija var atteikties no savas čempionāta daļas rīkošanas.

Tuvākajā laikā Izglītības un zinātnes ministrija, kuras pārziņā atrodas Latvijas sports, uzsāks pārrunas ar IIHF. Latvija sagaida federācijas lēmumu mēneša laikā.

Somija, esošā pasaules čempione hokejā, vairākkārt uzņēmusi pasaules čempionātus savā zemē, vienu reizi pat divus gadu pēc kārtas (2012. un 2013. gadā), tiesa, abas reizes kopā ar Zviedriju.

Kopējas robežas Somijai nav nedz ar Latviju, nedz ar Baltkrieviju, tomēr no šī gada prāmju operators Tallink atklājis prāmja maršrutu Rīga – Helsinki, kurš ir ļoti populārs Somijā.

Ziņu lente
0