KF ĀM aicina Latvijas varasiestādes atteikties no pagātnes aizvainojumiem

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un Latvijas tautas ir saistītas gan ģeogrāfiski, gan ar vairāku gadsimtu vēsturi – to interesēm pilnā mērā atbilst attiecību veidošana uz labu kaimiņattiecību un savstarpējas cieņas balstītiem principiem.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova brīfinga laikā aicināja Latvijas varasiestādes pāriet no vēstures aizvainojumiem pie saskarsmes punktu ar Krieviju meklējumiem.

Diplomāte atzīmēja, ka Latvijā ar vērienu atzīmēja Krievijas un Latvijas Rīgas miera līguma parakstīšanas simtgadi.

Марш в защиту русских школ Наш выбор. 15 сентября 2018 г. - Sputnik Latvija
Politika
Vai Rīga var kļūt latviska? Krievu jautājums galvaspilsētas vēlēšanās

"Nožēlu izraisa tas, ka Latvijas varasiestādes nepalaida garām iespēju izmantot šo iemeslu rupjai vienpusīgas un uz antikrieviskās histērijas kūdīšanas vērstas pagājušā gadsimta vēsturisko notikumu traktēšanas uzspiešanai," sacīja Zaharova.

Diplomāte uzsvēra, ka Maskava ir pārliecināta, ka Krievijas un Latvijas tautu interesēm, kas saistītas gan ģeogrāfiski, gan ar vairāku gadsimtu vēsturi, pilnā mērā atbilstu divpusēju attiecību veidošana uz labu kaimiņattiecību un savstarpējas cieņas balstītiem principiem.

"Mēs aicinām Latviju atteikties no vēstures aizvainojumu kompleksa, koncentrēties uz zināmo kairekļu atcelšanu un saskarsmes punktu meklēšanu," piebilda Zaharova.

Krievijas un Latvijas 1920. gada 11. augustā parakstītais līgums nostiprināja Latvijas valsts neatkarību, suverenitāti un patstāvību, kā arī pirmo reizi izveidoja diplomātiskās attiecības starp Maskavu un Rīgu.

Līdz 2007. gadam, kad tika parakstīts līgums par valsts robežu starp KF un Latviju, Baltijas republikas varasiestādes atsaucās uz Rīgas miera līgumu, cenšoties panākt Abrenes pagasta (šobrīd Pleskavas apgabala, Pitalovas rajons) iekļaušanu Latvijas sastāvā.

Захарова призвала власти Латвии отказаться от исторических обид
Ziņu lente
0