Pats grūtākais – atrast naudu: Latvijas iedzīvotāji novērtēja biznesa uzsākšanas iespējas

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasБанкноты номиналом 5 и 10 евро.
Банкноты номиналом 5 и 10 евро. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairums Latvijas iedzīvotāju neiedomājas, kā un kur atrast kapitālu, lai uzsāktu savu biznesu, liecina aptaujas rezultāti.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un kompānija Norstat 2020. gada jūnijā, LIAA inovatīvo biznesa ideju konkursa "Ideju kauss" ietvaros, veica aptauju 1012 Latvijas iedzīvotāju vidū. Latvijas iedzīvotājiem pavaicāja, kādas problēmas cilvēki var izjust Latvijā, uzsākot savu biznesu, vēsta Rus.tvnet.lv.

Izrādījās, ka vairāk nekā pusei aptaujāto – 63% respondentu – pats grūtākais uzdevums šajā lietā šķiet finansējuma un kapitāla meklējumi.

Кабинет министров ЛР - Sputnik Latvija
Valsts pārvaldē daudz juristu: eksperts paskaidroja, kāpēc reformas paliek uz papīra

Tāpat 44% respondentu par visgrūtāko lietu nosauca nodokļu un nodevu samaksu. Vēl 31% aptaujāto par šķērsli uzskata licenču un atļauju saņemšanu. 23% uzskata, ka var rasties grūtības ar biznesa plānu.

Savukārt 22% atcerējās par pirmsākumiem – šie respondenti par visgrūtāko uzdevumu nosauca iespēju izdomāt un noformulēt savu biznesa ideju.

Turklāt aptauja parādīja, ka naudas jautājums un licenču un atļauju saņemšanas problēma vairāk biedē Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 29 gadiem, savukārt cilvēki vecumā no 30 līdz 69 gadiem baidās no nodokļiem un nodevām.

Ja runā par Latvijas iedzīvotāju bažām attiecībā uz finansējuma meklējumiem, tad šo problēmu komentēja LIAA pārstāve Sarmīte Karlsone. Pēc viņas sacītā, bieži vien finansējums un kapitāls biznesa sākumposmā vispār nav nepieciešams. Vienkārši ir labāk jāapdomā, vai vispār ir vērts attīstīt savu biznesa ideju.

Konkurss "Ideju kauss" startēja Latvijā 6. augustā. Konkursā var piedalīties ikviens pilngadīgs Latvijas iedzīvotājs. Galvenais nosacījums – savas uzņēmējdarbības uzsākšanas ideja un gatavība uzsākt savu biznesu.

Uzvarētājus gaida naudas atlīdzība no 3000 līdz 7000 eiro.

Pieteikumi dalībai konkursā tiek pieņemti līdz 6. septembrim.

Ziņu lente
0