Aeroflot vadītājs izvērtēja aviosatiksmes KF – ES atjaunošanas varbūtību 2020. gadā

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasСтюардессы авиакомпании "Аэрофлот"
Стюардессы авиакомпании Аэрофлот - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviosatiksme starp Krieviju un Eiropas Savienības valstīm var tikt atjaunota 2020. gadā, paziņoja Aeroflot vadītājs Vitālijs Saveļjevs.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Aeroflot vadītājs Vitālijs Saveļjevs cer uz lidojumu atsākšanu no Krievijas uz Eiropas Savienības valstīm 2020. gadā.

"Daudzas ES valstis mūs neielaiž. Taču reizi divās nedēļās Eiropas Savienība pārskata, veic kārtējo novērtējumu, un pastāv cerība, ka mūs tomēr ielaidīs," pateica Saveļjevs telekanāla "Rossija 24" ēterā.

Atbildot uz jautājumu, vai pastāv cerība, ka ielaidīs jau 2020. gadā, viņš pateica: "Protams."

Jūlija beigās ES Padome atkal neiekļāva Krieviju atjaunotajā valstu sarakstā, ar kurām dalībvalstīm ieteicams atvērt ārējās robežas. Tieši pretēji, saraksts tika saīsināts par vienu valsti – Alžīriju.

Tūristi aizsargmaskās pozē gaisa vagona augšējā stacijā virs Dubrovnikas vecpilsētas Horvātijā. - Sputnik Latvija
Foto
Atrasti tūristi! Kur devušies atpūsties no pašizolācijas nogurušie ceļotāji

Tādējādi, tagad rekomendācijā ir norādītas vien 12 (no sākotnējām 15) valstis: Austrālija, Kanāda, Gruzija, Japāna, Maroka, Jaunzēlande, Ruanda, Dienvidkoreja, Taizeme, Tunisija, Urugvaja, kā arī Ķīna ar nosacījumu, ka tiek apliecināta savstarpējība robežu atvēršanas jautājumā.

Kritēriji, uz kuru pamata ES sastāda sarakstu, ir epidemioloģiskā situācija valstī, koronavīrusa izplatības savaldīšanas pasākumi, kā arī "ekonomiskie un sociālie iemesli". Epidemioloģijas rādītāju skaitā figurē stabilizācijas tendence vai jaunu inficēšanās gadījumu skaita samazinājums pēdējo divu nedēļu laikā, kā arī inficēto skaita vidējais rādītājs uz 100 tūkstošiem cilvēku, kuram ir jāatbilst vai ir jābūt zemākas par analoģisko rādītāju ES atbilstoši 2020. gada 15. jūnija rādītājam (no 16 līdz 20 gadījumiem).

Eiropas Savienības Padome iepriekš ieteica pakāpeniski atcelt ierobežojumiem braucieniem uz ES, saskaņojot valstu sarakstu, kurām robežas var sākt atvērt no 1. jūlija.

Turklāt Andoras, Monako, Sanmarīno un Vatikāna iedzīvotājiem ir jābūt skatītiem kā ES rezidentiem, pielietojot šo rekomendāciju.

Ar Šengenu asociētās Islande, Lihtenšteina, Norvēģija un Šveice pievienojās ES robežu atvēršanas rekomendācijām no 1. jūlija.

Serbija un Melnkalne no saraksta tika izslēgtas pēc pirmās saraksta pārskatīšanas jūlija vidū.

Ziņu lente
0