Mīlestība nav tūrisms: Latvijā aicina aizsargāt neprecētu pāru tiesības pandēmijas laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovПраздник Лиго в Риге
Праздник Лиго в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīcijas autori aicina Latvijas valdību sekot Dānijas, Vācijas un Šveices piemēram un nostiprināt nereģistrētu pāru tiesības uz atkalapvienošanos pat koronavīrusa pandēmijas apstākļos.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par neprecētu pāru atkalapvienošanās iespējas nostiprināšanu koronavīrusa pandēmijas periodā neatkarīgi no izbraukšanas valsts, vēsta tvnet.lv

Iniciatīvu plānots iesniegt premjerministra birojā.

Petīcijas tekstā norādīts, ka valstu robežu slēgšana Covid-19 pandēmijas periodā ir saprotams un nepieciešams pasākums – dažkārt ir jāpārtrauc tūrisms, lai pasargātu sevi un citus.

"Tomēr mīlestība nav tūrisms, un Covid-19 šķir arī oficiāli nereģistrētu pāru attiecības. Šajos gadījumos nav runas par atvaļinājumu braucieniem, bet par pāru attiecībām, cilvēciskām jūtām un arī cilvēku garīgo veselību visā pasaulē," paziņoja vienos no iniciatīvas autoriem Dmitrijs Skorohodovs.

Viņš atzīmēja, ka virkne valstu, jau devusi tiesības atkalapvienoties nereģistrētiem pāriem: Dānija, Vācija, Norvēģija, Nīderlande, Austrija, Šveice, Somija, Islande, Čehija.

Праздник шоколада во дворе фабрики Laima - Sputnik Latvija
Eurostat: kāda ir parasta ģimene Latvijā

Tātad Latvijas valdību aicina atbalstīt starptautisko iniciatīvu #LoveIsNotTourism (#Mīlestībanavtūrisms) un likumā nostiprināt neprecētu pāru atkalapvienošanās iespējas pat koronavīrusa krīzes periodā.

Iniciatīvas autori uzskata, ka "nepieciešams tiesiski atrunāt, ka Latvijas valstspiederīgajiem ir tiesības uz atkalapvienošanos ar partneriem neatkarīgi no to ieceļošanas valstīm", pie tam nodrošinot epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu.

Ziņu lente
0