Polija un ASV vienojušās paātrināt amerikāņu karavīru pārvietošanu

© Foto : U.S. Army photo / Kimberly SpinnerАмериканская военная техника перед переброской в Европу для участия в учениях Defender Europe 2020
Американская военная техника перед переброской в Европу для участия в учениях Defender Europe 2020 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokuments turpina abu valstu prezidentu – Andžeja Dudas un Donalda Trampa – deklarāciju par ASV armijas klātbūtnes pastiprināšanu.

RĪGA, 16. augusts – Sputnik. Varšavā parakstīta ASV un Polijas vienošanās par militāro sadarbību, kas paplašina amerikāņu militāro klātbūtni republikā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti. No ASV puses dokumentu parakstījis valsts sekretārs Maiks Pompeo, no Polijas – nacionālās aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks.

Dokuments turpina abu valstu prezidentu – Andžeja Dudas un Donalda Trampa – deklarāciju par ASV armijas klātbūtnes pastiprināšanu, kas tika parakstīta aizvadītajā gadā Vašingtonā.

Cita starpā tā paredz amerikāņu militārā kontingenta paplašināšanu Polijā par tūkstoti karavīru un ASV Sauszemes spēku 5. korpusa štāba pārdislokāciju uz republiku.

Patlaban Polijā dislocēti aptuveni 5 tūkstoši ASV kareivju.

Polijas prezidents dokumenta parakstīšanas ceremonijas laikā paziņoja, ka tas nozīmē "ne tikai lielāku skaitu ASV karavīru un militārās infrastruktūras" Polijā. "Tāpat pieaug garantija tam, ka briesmu gadījumā mūsu kareivji – poļi un amerikāņi – stāsies plecu pie pleca," viņš paskaidroja.

В Польше размещен батальон НАТО - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV 5. armijas korpusa pastāvīga klātbūtne Polijā ož pēc pulvera

Duda pauda pārliecību, ka Polijas un ASV militārā sadarbība "nozīmē lielāku militāro drošību mūsu Eiropas daļā", arī Baltijas valstīs un Ukrainā.

ASV un NATO paplašina grupējumus pie Krievijas robežām attaisnojot savas darbības ar iespējamiem "Krievijas draudiem". Polija un Baltijas valstis aktīvi noslēdz aizsardzības līgumus ar ASV par lielām summām, aizbildinoties ar "Krievijas agresiju" un izvieto savu valstu teritorijās NATO militāros kontingentus.

Maskava pie tam jau vairākkārt uzsvērusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus Rietumu aliansei un NATO tas ir labi zināms.

Ziņu lente
0