Ķīna brīdina par ērču izplatīta nāvējoša vīrusa uzliesmojumu

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Pāriet pie mediju bankasИсследование клещей в паразитологической лаборатории
Исследование клещей в паразитологической лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Acīmredzot, mūsu planētai nebija pietiekami ar Covid-19 pandēmiju: tagad pa Ķīnas provincēm izplatās jauns nāvējošs vīruss.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Tagad Ķīnas epidemiologus satraucis vīruss SFTS. Tas izplatās ar ērču starpniecību, un 60 cilvēki Ķīnā jau inficējušies ar to, bet septiņi miruši, vēsta RIA Novosti.

SFTS nav jauns vīruss. Infekcijas ierosinātāji tika atklāti 2011. gadā, taču tagad, 2020. gadā tas "saķerts" Dzjansu provincē Ķīnā un ļoti ātri pārcēlies uz Aņhui provinci.

Пассажиры в защитных масках возле вокзала Уханя  - Sputnik Latvija
"Izsprucis no laboratorijas": Nacionālās apvienības deputāts "atklāja" Covid-19 izcelsmi

Šī vīrusa simptomus viegli sajaukt ar gripas vai – interesanti – ar Covid-19 indikācijām. To vidū ir augsta temperatūra, klepus, kā arī leikocītu un trombocītu līmeņa samazināšanās asinīs.

Tomēr ar šo vīrusu nav tikpat vienkārši inficēties kā Covid-19 gadījumā. Inficēties iespējams pēc inficētas ērces koduma. Pēc tam no viena cilvēka pie otra vīruss pāriet caur asinīm un gļotādu, uzskata eksperti0.

Atgādināsim, ka patlaban cilvēce cīnās ar Covid-19 pandēmiju.

2019. gada 31. decembrī Ķīnas valdība informēja Pasaules veselības organizāciju par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā valsts centrālajā daļā (Hubei province). Speciālisti konstatēja, ka slimību ierosina jauns koronavīruss.

Vispirms PVO atzina slimību par starptautiskas nozīmes ārkārtēju situāciju un piešķīra slimībai oficiālu nosaukumu – Covid-19. Jau 11. martā PVO bija spiesta izsludināt jaunās koronavīrusa infekcijas pandēmiju.

Ziņu lente
0