Autovadītājiem pastāstīja, kā izvairīties no dubulta soda

© Sputnik / Sergey MelkonovСтационарный фоторадар на улице Юглас в Риге
Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad sods par CSN pārkāpumu jāapmaksā mēneša laikā, tomēr, lai paspētu laikus, jāpārliecinās, vai kompetentie dienesti var ar jums sazināties.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Autovadītājus aicina aktualizēt savu kontaktinformāciju Ceļu satiksmes drošības direkcijas vietnē, lai savlaicīgi saņemtu informāciju par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, vēsta lsm.lv.

Стационарный фоторадар на улице Бривибас в Риге - Sputnik Latvija
"Sliktāk nekā Indijā": lietuvieši un igauņi kritizē autovadītājus Latvijā

No jūlija sākuma spēkā stājušies jaunie noteikumi, kas paredz: sods jānomaksā mēneša laikā, pretējā gadījumā tas tiks nodots piedziņai tiesu izpildītājiem. Šajā gadījumā nāksies samaksāt jau par trešo daļu vai pat divkārt vairāk, turklāt nav svarīgi, kā fiksēts pārkāpums.

Lai izvairītos no liekiem izdevumiem, vajag savlaicīgi saņemt informāciju par piespriesto sodu un apmaksāt to. CSDD pārstāve Ieva Bērziņa iesaka autoīpašniekiem reģistrēties direkcijas portālā un norādīt aktuālu elektronisko adresi, kurp tiks nosūtītas ziņas par pārkāpumiem. Autovadītājs var šeit uzzināt arī visu informāciju par sevi un palūgt izsūtīt atgādinājumu par sodu.

Ieva Bērziņa norādīja, ka ir ļoti svarīgi, lai cilvēks saņemtu informāciju par piespriesto sodu un varētu to operatīvi apmaksāt 30 dienu laikā.

Latvijas Tiesu izpildītāju asociācijas vadītājs Andris Spore atzīmēja, ka pagaidām esot grūti teikt, kā jaunie noteikumi ietekmējuši autovadītājus, jo laiks kopš to stāšanās spēkā nav ilgs.

Водитель за рулем автомобиля - Sputnik Latvija
Latvija ir antilīderu pieciniekā pēc nāves gadījumu skaita uz autoceļiem

Viņš pastāstīja, ka 30 dienu termiņš tiek skaitīts nevis no CSN pārkāpuma brīža, bet gan no lēmuma pieņemšanas dienas par soda piespriešanu.

Saskaņā ar jauno likumu, tiek sasaukta neliela sēde policijā, kur lieta tiek izskatīta. Tikai pēc tam tiek pieņemts lēmums, atklāja Spore.

Iepriekš vēstīts, ka jūlija sākumā spēkā stājās arī citi grozījumi. Piemēram, tagad pārkāpumi tiek summēti (agrāk lielākais pārsvēra mazāko). Pie tam virkne naudas sodu par braukšanu alkohola reibumā un bēgšanu no policijas ir būtiski izauguši, bet tāds pasākums, kā administratīvais arests ir svītrots.

Ziņu lente
0