Kur Latvijā lasīt lauku veltes? Izveidots vietējo zemnieku saimniecību katalogs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad Latvijas zemnieku saimniecības, kuras sniedz Latvijas iedzīvotājiem iespēju pašiem novākt ražu personīgiem mērķiem, var atrast Interneta katalogā.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Patīkamu iespēju patstāvīgi lasīt sev ogas, dārzeņus un augļus tieši no vagas vai no koka Latvijā sniedz daudzas zemnieku saimniecības.

Par pieņemamu maksu var atbraukt pie zemnieka, aiziet uz viņa dārzu un salasīt priekš sevis, piemēram, groziņu ar zemenēm, samaksājot par pašu savākto ražu no 2 līdz 3 eiro par kilogramu.

Сбор урожая клубники - Sputnik Latvija
Euronews: kas vāc zemenes Eiropas laukos

Un tagad Latvijā šādas saimniecības atrast ir daudz vienkāršāk. Pietiek ieiet mājaslapā Novadagarsa.lv sadaļā "Pašlasīšana". Tas ir zemnieku saimniecību katalogs, kuras piedāvā Latvijas iedzīvotājiem vākt ražu pašiem, vēsta Rus.lsm.lv.

Lauku konsultāciju centra pārstāve Ilze Rūtenberga-Bērziņa pastāstīja, ka katalogā jau vairāk nekā 10 zemnieki piedāvā šādu pakalpojumu. Tos zemniekus, kuri arī vēlas iekļūt katalogā, aicina sazināties ar tuvāko Lauku konsultāciju centra biroju un iesniegt pieteikumu iekļaušanai sarakstā.

Atgādināsim, ka Latvijas zemnieki sacēla trauksmi dēļ tā, ka valdība pārāk vēlu deva atļauju darbaspēka iebraukšanai Latvijā no trešajā valstīm, un viņi ir palikuši bez strādniekiem. Viesstrādnieki "aizplūda" uz citām valstīm, un zemnieki sūdzas par to, ka raža pūst uz laukiem, un nav kas visas šīs bagātības vāc.

Gaida strādniekus

Iepriekš ziņots par saimniecībām, kuras gaida pie sevis strādniekus. Atgādināsim viņu kontaktus.

Nopelnīt var saimniecībā "MEGAS-Z" Mālpils novadā. Tur ir nepieciešami 60 strādnieki. Algu sola līdz 900 eiro bruto atkarībā no salasīto ogu svara.

Рабочие собирают урожай капусты - Sputnik Latvija
Fermeri būs spiesti izlūgties sezonas strādniekus Zemkopības ministrijā

Iesniegt pieteikumu var līdz 1. septembrim pa telefonu 28064646 (latviski), 28479092 (krieviski).

Saimniecībā "Blueberry land" Lielvārdes novadā, sola algu līdz 887 eiro bruto. Tāpat tur norāda, ka var kompensēt dzīvesvietas un transporta izdevumus – 1,5 eiro plus PVN dienā. Šajā saimniecībā meklē 50 strādniekus melleņu vākšanai.

Pieteikumi tiek pieņemti līdz 30. augustam. Sazināties var pa tālruņiem 20122510, 20151334 vai e-pastu info@blueberryland.eu.

Tāpat 18 strādniekus aicina saimniecība "Very Berry" Gaujienas pagastā. Sola 847 bruto algu un kompensāciju par mājokli – 1,5 eiro plus PVN dienā.

Pieteikumus pieņemt līdz 30. oktobrim pa tālruni 26457041, kurš darbojas no plkst. 9:00 līdz 17:00.

Ziņu lente
0