Reklāma krievu valodā, apkalpošana latviski: vīrietis neapmierināts ar Tallink

© Sputnik / Sergey MelkonovНовый паром компании Tallink, Romantika
Новый паром компании Tallink, Romantika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdzinieku savaldzinājusi kruīza reklāma krievu valodā, taču ceļojuma laikā apkalpošana bija vien latviešu un angļu valodās.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Rīdzinieks nolēmis doties jūras kruīzā uz Helsinkiem ar igauņu kompānijas Tallink prāmi, taču nav domājis, ka reisa laikā netiks sniegta nekāda informācija krievu valodā, jo reklāma, kas pārliecināja viņu izvēlēties ceļojumu, nākusi klajā krieviski, vēsta Press.lv.

Rīdzinieks Sergejs ieraudzījis krievu valodā publicētu piedāvājumu par jaunu ceļojumu kompānijas vietnē. Sludinājums paudis: mums tevis pietrūka tāpat, kā tev trūka neaizmirstamu ceļojumu pa Baltijas jūru, vasaras saules uz klāja un jaunu piedzīvojumu ziemeļu valstīs...

Журналист Юрий Алексеев на заседании суда - Sputnik Latvija
Intervija
Jurijs Aleksejevs: "Atšķirībā no ASV, krievu "ņegri" Latvijā patiešām ir beztiesiski"

Tomēr paša ceļojuma laikā rīdzinieks nav sagaidījis nekādu informaciju krievu valodā. Uz kuģa "Romantika" visi pasažieriem paredzētie paziņojumi sniegti tikai laviešu un angļu valodā.

Trīs ceļojuma dienu laikā krievu valodā izskanējis tikai viens paziņojums. Kad prāmis atgriezās Rīgā, trijās valodās paziņoja, ka automašīnu īpašniekiem nekavējoties jādodas pēc tām.

"Kad reisa laikā painteresējos kuģa informācijas nodaļā, kāpēc tiek ignorēta krievu valoda, izdzirdu: "Jūs neesat pirmais, kas interesējas. Daudzi apvainojas. Taču tāda ir operatora politika."

Pie tam uz kuģa bija liels skaits krievvalodīgo pasažieru, arī vairākas ģimenes ar maziem bērniem.

"Zviedrus nemanīju, lai arī skanēja informācija zviedriski. Kā nu ne, ja nu pēkšņi zviedrs brauc, un viņu tas var aizvainot. Tas, ka var aizvainot krievus, pie tam ļoti daudzus, ir sīkums. Sagremos. Taču nevajag gremot. Esmu pārliecināts, ka daudzi jau izdarījuši secinājumus un labi padomās, pirms nākamreiz pirkt biļetes kompānijā ar tādu politiku: ne vārda krieviski," konstatēja rīdzinieks.

Ziņu lente
0