IeM lūdz naudu no budžeta policistu un ugunsdzēsēju algām

© Sputnik / Sergey MelkonovУчения Латвийской пожарно-спасательной службы по устранению разлива нефтепродуктов на воде. Латвийские пожарные
Учения Латвийской пожарно-спасательной службы по устранению разлива нефтепродуктов на воде. Латвийские пожарные - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IeM plāno pieprasīt aptuveni 300 miljonus eiro no vidējā termiņa budžeta algu palielināšanai darbiniekiem ar speciālām dienesta pakāpēm un ugunsdzēsības tehniskas iegādei.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Latvijas Iekšlietu ministrija (IeM) grasās saņemt 285 miljonus eiro no vidējā termiņa budžeta laika posmā no 2021. līdz 2023. gadam algu palielināšanai un ugunsdzēsības automobiļu iegādei, raksta Tvnet.lv.

IeM uzsver, ka algu palielināšana ir nepieciešama darbiniekiem ar speciālām dienesta pakāpēm, tādi kā policisti un ugunsdzēsēji. Pašlaik daudziem no viņiem alga iz mazāka par nozarē paredzēto iztikas minimumu.

Tiek ziņots, ka, piemēram, kadeta alga paaugstināšanas gadījumā būs 620 eiro mēnesī, kamēr iepriekš tā sastādījusi 588 eiro.

Министерство финансов - Sputnik Latvija
Nodokļu strupceļš koalīcijai: "jaunie konservatori" bloķē reformas apspriešanu

Izņemot algu celšanu, līdzekļi ir nepieciešami arī tehnikas iegādei, tostarp audio un video aprīkojumam, kā arī Operatīvās vadības centra izveidošanai un Valsts drošības dienesta stiprināšanai. Kopumā ministrija prasa 1,8 miljardus eiro prioritāriem pasākumiem.

Iepriekš ģenerālis Intars Zitāns pauda viedokli, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) ir nepieciešamas jaunas mašīnas.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas ziņojumu, VUGD ir nepieciešami 10 miljoni eiro autoparka atjaunošanai, savādāk nākotnē nāksies slēgt dažus depo.

Ziņojumā IeM norāda, ka VUGD ir nepietiekams transportlīdzekļu nodrošinājums savu funkciju izpildei, liela daļa speciālo automobiļu ir ražoti vairāk nekā pirms 20 gadiem uz ZIL-100 un ZIL-131 šasiju bāzes vai ir saņemti 90. gados kā tehniskā palīdzība no Zviedrijas un Vācijas.

Pēc Zitāna sacītā, ZIL ir laba mašīna priekš sava laika, taču tajā nevar izvietot mūsdienu glābšanas insturmentus.

Ziņu lente
0