Nevienas brīvdienas Latvijā neiztiek bez velosipēdu zādzībām

© pixabayКража велосипеда
Кража велосипеда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visvairāk velosipēdu aizritējušajās brīvdienās nozagts Rīgā, vēl pa vienam Zemgalē, Vidzemē un Latgalē.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Svētdien ziņots, ka diennakts laikā Latvijā nozagti desmit velosipēdi, septiņi no tiem nozagti Rīgā, raksta Tvnet.lv. Pārējie trīs velosipēdi pazuda Zemgalē, Vidzemē un Latgalē.

Turklāt tika reģistrētas divas zādzības no dzīvokļiem un divas laupīšanas. Abas dzīvokļu zādzības notika Latgalē, viena aplaupīšana arī Latgalē, kā arī viena Rīgas reģionā.

Автобус в Риге - Sputnik Latvija
Runājiet saprotami un nefilmējiet: Rīgas satiksmes kontrolieri ir rupji pret bezbiļetnieku

Iepriekš ziņots, ka šī gada piecos mēnešos, ja salīdzina ar analoģisko periodu 2019. gadā, velozādzību skaits pieaudzis vairāk nekā par trešdaļu. Saskaņā ar policijas datiem, šāda tendence skaidrojama ar silto ziemu un Covid-19 epidēmiju ar tās ierobežojumiem, tādēļ velosipēdistu kļuvis ievērojami vairāk.

"Varam teikt, ka šogad ir būtisks divriteņu zādzību skaita kāpums. Pērn pirmajos piecos mēnešos bija 526 nozagti riteņi, šogad šajā periodā jau 709. Mēs redzam, ka zādzību pieaugums ir, jau sākot ar janvāri, iespējams, tādēļ ka šogad bija ļoti silta ziema un velosipēdisti bija aktīvāki. Tāpat saistībā ar vīrusa laiku ir mainījušies paradumi, cilvēki nebrauc ar sabiedrisko transportu, viņi izvēlas divriteņus," stāstīja toreiz Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas vecākā speciāliste Sanda Gailāne.

Neskaitot to, policija uzskata, ka daudzas velozādzības netiek reģistrētas, un aicina iedzīvotājus ziņot likumsargiem par notikušo.

Ziņu lente
0