"Latvijas Dzelzceļš" pārdod stacijas ēku par 7000 eiro un ūdenstorni – par 1100

© Sputnik / Sergey MelkonovГосударственное акционерное общество "Latvijas dzelzceļš"
Государственное акционерное общество Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas Dzelzceļš" izsolē pārdos stacijas ēku un ūdenstorni – šī vairs nebūs pirmā valsts kompānijas īpašumu izpārdošanas izsole, kura kravu apgrozījuma krituma apstākļos optimizē savu portfeli.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. "Latvijas Dzelzceļš" turpina atbrīvoties no nevajadzīgiem īpašumiem – LDz izsolē pārdos veco stacijas ēku Suntažos un ūdenstorni Ozolmuižas pagastā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Ogres novada Suntažu vecās stacijas ēkas sākumcena, kuru "Latvijas Dzelzceļš" plāno pārdot, sastāda 7044 eiro.

Tāpat tiešsaistes izsolē plānots pārdot ūdenstorni Rēzeknes novada Ozolmuižas pagastā. Sākumcena sastāda 1103 eiro.

Железная дорога - Sputnik Latvija
Kravas nevairosies, taču var piespiest pie sienas ekspeditorus: LDz jaunais biznesa plāns

Izsoles notiks 26. augustā.

Nekustamā īpašuma objektus var aplūkot to atrašanās vietās līdz 25. augustam. Maksa par dalību izsolē sastāda 182 eiro, kā arī tiek iemaksāts pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no izsoles sākumcenas.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka "Latvijas Dzelzceļa" apgrozījums pērn krities par 7,5%, salīdzinot ar 2018. gadu, sastādot 337,645 miljonus eiro. Koncerna zaudējumi sastādīja 9,328 miljonus eiro, salīdzinot ar iepriekšējā gada peļņu 14,408 miljonu eiro apmērā.

Pērn pa dzelzceļu tika pārvesti 41,49 miljoni tonnu kravu, kas ir par 7,77 miljoniem tonnu, jeb 15,8%, mazāk, nekā 2018. gadā. 79,4% šī apjoma sastādīja importa pārvadājumi (32,949 miljoni tonnu), kas ir par 18,6% mazāk, nekā 2018. gadā. Galveno kravu plūsmas daļu pa Latvijas dzelzceļiem veido partneri no Krievijas – 70,4% no visiem pārvadājumiem.

Kravu apgrozījuma krituma fonā "Latvijas Dzelzceļš" izstrādājis jaunu biznesa modeli, kuram jāpalīdz kompānijai izkļūt no krīzes. "Latvijas Dzelzceļa" jaunais biznesa modelis paredz sniegto pakalpojumu spektra paplašināšanu, iekļaujot tajā jūras un automobiļu ekspeditoru pakalpojumus, kā arī termināļu un noliktavu pakalpojumus.

Ziņu lente
0