Bruņinieku ielā sākas remontdarbi: izbūvēs veloceliņus un nomainīs ceļa segumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brīvdienās norisinājās sagatavošanās darbi, lai pirmdien, 27. jūlijā, uzsāktu braucamās daļas un trotuāru segumu atjaunošanu Bruņinieku ielā.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Rīgas ielās aktīvi norisinās remontdarbi, brīvdienās notika sagatavošanās darbi, lai uzsāktu braucamās daļas un trotuāru seguma atjaunošanu Bruņinieku ielā, raksta Mixnews.lv ar atsauci uz Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Tiek ziņots, ka Bruņinieku ielā, kā arī Sporta ielā tiks pilnībā nomainīts braucamās daļas un trotuāra segums, vienvirziena ielā tiks izveidota divvirzienu veloinfratruktūra. Bruņinieku un Sporta ielās pēc ceļa seguma atjaunošanas darbu pabeigšanas tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizēšanā un izveidota veloinfrastruktūra, kas būs atbilstoša mūsdienu prasībām.

Ielu krustojumā satiksmes organizācijā tiks veiktas izmaiņas, lai padarītu gājēju un velosipēdistu kustību drošāku. Veloinfrastruktūra tiks atdalīta no braucamās daļas ar speciāliem ierobežojošiem elementiem un apzīmējumiem.

Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
Melnie punkti: publicēta bīstamo ceļu iecirkņu karte

Pēc ceļa seguma atjaunošanas tiks veikta labiekārtošana, uzstādīti velosipēdu statīvi, organizētas atpūtas zonas ar soliem un puķu podiem. Velosipēdu statīvi uz ietvēm būs papildus uzstādīti blakus mācību iestādēm, publiskām ēkām, medicīnas iestādēm. Autovadītājiem nāksies rēķināties ar to, ka tiks samazināts arī atļautais braukšanas ātrums – līdz 30 kilometriem stundā.

Pašlaik paralēli braucamās daļas atjaunošanas darbiem Sporta ielā notiek aktīvi remontdarbi visā Marijas un Aleksandra Čaka ielu garumā, veloceliņu izbūve Krasta ielā, Skultes ceļu pārvada būvniecība. Lokāli ceļa seguma atjaunošanas darbi tiek veikti visos Rīgas rajonos, braucamās daļas segums tiek nomainīts vietās, kur tas ir nokalpojis savu laiku. Tāpat tuvākajā laikā tiks atjaunoti ceļa remontdarbi uz ceļu pārvada Augusta Deglava ielā.

Satiksmes departamenta speciālisti atzīmē, ka ceļa remontdarbu laikā vietējie iedzīvotāji un satiksmes dalībnieki var saskarties ar neērtībām un ierobežojumiem, tai skaitā var tikt slēgtas maksas autostāvvietas. Autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai Rīdzinieka karti, varēs bez maksas novietot automašīnas tuvumā esošo ielu autostāvvietās.

Tā kā remontdarbi notiek arī naktīs, būvdarbu laikā var tikt pārsniegts pieļaujamo trokšņu līmenis. Rīgas dome savlaicīgi atvainojas un lūdz izturēties pret notiekošo ar sapratni.

Ziņu lente
0