Puškovs novērtēja Vācijas ĀM vadītāja vārdus par Krievijas dalību G7

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasПредседатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике и взаимодействию со средствами массовой информации Алексей Пушков
Председатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике и взаимодействию со средствами массовой информации Алексей Пушков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc senatora domām, Māsa paziņojums jāvērtē nevis kā atbilde Maskavai, bet kā atbilde ASV prezidentam Donaldam Trampam.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Senators Aleksejs Puškovs komentēja VFR ĀM vadītāja Haiko Māsa vārdus, kurš uzstājās pret Krievijas atgriešanos G7 neatrisinātā Ukrainas jautājuma dēļ, vēsta RIA Novosti.

Pēc Puškova domām, Māsa paziņojums jāvērtē nevis kā atbilde Maskavai, bet kā atbilde ASV prezidentam Donaldam Trampam. Senators atzīmēja, ka šis temats ir "rietumu sabiedroto iekšējās diskusijas" priekšmets, jo Krievija netiecas atgriezties G7.

Глава МИД Германии Хайко Маас  - Sputnik Latvija
Politika
Vācijas ĀM vadītājs izslēdz Krievijas atgriešanos G7

"G7 vairāk zaudē no Krievijas klātbūtnes, nekā Krievija – no nepiedalīšanās G7. Tramps to saprot. Berlīnē, acīmredzot, nē," uzrakstīja Puškovs Twitter.

Iepriekš Māss paziņoja, ka turpmākā "Lielā septītnieka" formāta paplašināšanās un Krievijas iekļaušana grupā diez vai būs iespējama. Pēc viņa sacītā, kamēr nebūs atrisināts Krimas un Ukrainas jautājums, izredzes Krievijas iekļaušanai formātā viņš neredzot.

Par iespējamo "Lielā astotnieka" formāta atjaunošanos augustā runāja Donalds Tramps. Viņš paziņoja, ka grasās uzaicināt Vladimiru Putinu uz G7 samitu, kurš 2020. gadā notiks ASV.

Savukārt Putins atzīmēja, ka Maskava ir gatava dialogam un neizslēdz "Lielā astotnieka" formāta atjaunošanos, taču tas nav tās pašmērķis.

Ziņu lente
0