Eksperti pastāstīja, kad lidmašīnā ir vislielākais inficēšanās risks

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasМедицинские работники во время проверки состояния пассажира в аэропорту Внуково
Медицинские работники во время проверки состояния пассажира в аэропорту Внуково - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi domā, ka visbiežāk cilvēki inficējas lidojuma laikā, taču vācu pētījums apgāza šo pieņēmumu.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Vislielākā iespēja inficēties ar koronavīrusu lidmašīnā ir pasažieru iekāpšanas un izkāpšanas brīdī, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Express.

Pakāpeniski lidojumi atgriežas pie ikdienas dzīves, taču tūristi joprojām uztraucas par veselību. Daudzi domā, ka visbiežāk cilvēki inficējas lidojuma laikā, taču vācu pētījums apgāza šo pieņēmumu.

Ситуация в Мадриде в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Lielbritānija ieviesusi divu nedēļu pašizolāciju ieceļotājiem no Spānijas

Datoru modelēšana parādīja, ka visciešāk pasažieri kontaktē viens ar otru, kad iekāpj un izkāpj no salona. Ceļotāji stāv rindā uz ejas, drūzmējas pie izejas, velk ārā rokas bagāžu.

Savukārt lidojuma laikā gaisa ventilācija nodrošina attiecīgu drošību. Daži uzskata, ka salonā plūst viens un tas pats gaiss, taču tas tā nav. Modernās ventilācijas sistēmas strādā pēc principa: 50% svaigā gaisa un 50% filtrēta salona gaisa. Tas nozīmē, ka gaiss uz klāja pilnībā tiek atjaunots reizi trīs minūtēs. Salīdzinājumam: telpās ar kondicionieri tas mainās reizi 12 minūtēs.

Ziņu lente
0