Liepājā bijušās rūpnīcas teritorijā atklās gleznaināko parku Eiropā

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey Melkonov"Лиепаяс металургс".
Лиепаяс металургс. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 200 hektāru lielajā teritorijā, kas pieder bijušajai rūpnīcai "Liepājas metalurgs", tiks iekārtots industriālais parks; tiek solīts, ka tas kļūs par vienu no zaļākajiem Eiropā.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Bijušā rūpniecības flagmaņa "Liepājas metalurgs" teritorija tiks pārveidota industriālā parkā, raksta liepajniekiem.lv. Lēmumu uzsākt projekta izstrādi pieņēma Liepājas dome, plāna izstrādei būs nepieciešams aptuveni pusgads. Par izstrādes vadītāju iecelts galvenais pilsētas arhitekts Uģis Kaugurs.

Teritorija 202 hektāru platībā, kurā tiks iekārtots parks, atrodas "Metalurga" platībās starp Brīvības ielu, Meldru ielu, Liepājas ezeru, Ezermalas, Parka un Zemnieku ielām un pieguļošajām teritorijām. Galvenie uzdevumi būs izveidot priekšnosacījumus joprojām slēgtās rūpnieciskās zonas pārveidošanai lietderīgākai, ilgstošākai izmantošanai un tās iekļaušanai pilsētvides struktūrā.

Лиепайский металлург цех металлопроката - Sputnik Latvija
"Liepājas Metalurga" vietā uzbūvēs jaunu rūpnīcu

Plānošanā jābūt paredzētiem transporta infrastruktūras risinājumiem, tai skaita kravu transporta plūsmas, autostāvvietu, ielu organizēšanai, kā arī gājēju un veloceliņu shēmai. Jānovērtē šīs teritorijas vides kvalitāte, tostarp jānosaka iesējamās grunts un gruntsūdeņu piesārņojuma zonas. Tāpat ir jānovērtē Liepājas ezera krasta dabas ainava un jāizstrādā tā attīstības koncepcija, jānosaka vienoti zaļās zonas sistēmas izveidošanas principi. Plānošanas izstrādātājam būs jāņem vērā arī šīs teritorijas kultūrvēsturiskais mantojums.

Paredzēts, ka tiks izsludināts lokālā plānojuma izstrādes iepirkums, jo izskatītā teritorija ir ļoti liela, paskaidroja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš. Šobrīd akciju sabiedrība UPB jau veido bijušās rūpnīcas "Liepājas metalurgs" teritorijas attīstības koncepciju. Kaugurs paskaidroja, ka koncepcijas un lokālā plānojuma saturs, iespējams, būs tuvi pēc satura.

Domes lēmuma anotācijā teikts, ka lokālā plānojuma izstrādes izdevumus apmaksās pašvaldība.

Atgādināsim, ka Liepājas Speciālā ekonomiskā zona (SEZ) ieguva lielāko daļu bijušā "Liepājas metalurga" teritorijas. Plānošanas teritorija pieder gan Liepājas SEZ, gan pašvaldībai un valstij.

Ziņu lente
0